Obsah:

Ako spustíte krokový motor s Arduino l293d IC?
Ako spustíte krokový motor s Arduino l293d IC?

Video: Ako spustíte krokový motor s Arduino l293d IC?

Video: Ako spustíte krokový motor s Arduino l293d IC?
Video: Control Position and Speed of Stepper motor with L298N module using Arduino 2024, Apríl
Anonim

Začnite zapojením 5V výstupu Arduino ku kolíkom Vcc2 a Vcc1. Pripojte uzemnenie k zemi. Musíte tiež pripojiť oba piny ENA a ENB k 5V výstupu, takže motor je vždy povolená. Teraz pripojte vstupné kolíky (IN1, IN2, IN3 a IN4). IC L293D na štyri digitálne výstupné kolíky (12, 11, 10 a 9). Arduino.

Vzhľadom na to, ako môžem použiť ovládač motora l293d s Arduino?

Začnite zapojením vášho Arduino do zdroja napájania (ako je váš počítač). Pripojte GND a 5V na Arduino na jednu stranu doštičky a predĺžte ich na druhú stranu pomocou prepojovacích káblov. Umiestnite L293D v strede doštičky na krájanie s polovicou špendlíkov na oboch stranách doštičky.

Podobne, ako používate krokový motor s rozhraním Arduino? Schéma zapojenia pre krokový motor arduino kontrolný projekt je uvedený vyššie. Použili sme 28BYJ-48 Krokový motor a ULN2003 Vodič modul. Na napájanie štyroch cievok krokový motor používame digitálne kolíky 8, 9, 10 a 11. The vodič modul je napájaný 5V pinom Arduino rady.

Ako v tomto smere poháňate bipolárny krokový motor s Arduinom?

Bipolárne ovládanie krokového motora s Arduino a H-Bridge

  1. Krok 1: Skontrolujte zapojenie vášho motora. Ak máte nejakú dokumentáciu o vašom motore, ste nastavený.
  2. Krok 2: Prototyp obvodu. Bipolárne krokové motory vyžadujú o niečo zložitejší elektronický riadiaci obvod ako unipolárne krokové motory, ako napríklad 28BYJ-48.
  3. Krok 3: Arduino kód.

Čo znamená servomotor?

A servo motor je rotačný pohon alebo lineárny pohon, ktorý umožňuje presné ovládanie uhlovej alebo lineárnej polohy, rýchlosti a zrýchlenia. Pozostáva z vhodného motor prepojené so snímačom pre spätnú väzbu polohy. Servomotory sa používajú v aplikáciách, ako je robotika, CNC stroje alebo automatizovaná výroba.

Odporúča: