Obsah:

Čo je samostatný režim v Hadoop?
Čo je samostatný režim v Hadoop?

Video: Čo je samostatný režim v Hadoop?

Video: Čo je samostatný režim v Hadoop?
Video: Хронология белорусского протеста: от задержаний журналистов до забастовок и угроз Тихановской 2024, Smieť
Anonim

Samostatný režim je predvolená hodnota režim prevádzky Hadoop a beží na jedinom uzle (uzol je váš počítač). HDFS a PRIadza ďalej nebeží samostatný režim . Pseudodistribuované režim stojí medzi samostatný režim a plne distribuované režim na produkčnom klastri.

Čo je teda samostatný režim?

Samostatný režim je najjednoduchší režim , kde jeden proces je zodpovedný za vykonávanie všetkých konektorov a úloh. Keďže ide o jeden proces, vyžaduje minimálnu konfiguráciu.

Okrem toho, čo je plne distribuovaný režim v Hadoop? • Používajú sa údaje a distribuovaný cez viacero uzlov. V Hadoop vývoj, každý Hadoop režimy majú svoje výhody a nevýhody. určite plne distribuovaný režim je ten, pre ktorý Hadoop je známy hlavne tým, ale opäť nemá zmysel zapájať zdroj vo fáze testovania alebo ladenia.

Podobne sa môžete opýtať, aké sú povolené prevádzkové režimy v Hadoop?

Rôzne režimy Hadoop

  • Miestny režim alebo samostatný režim. Samostatný režim je predvolený režim, v ktorom beží Hadoop.
  • Pseudodistribuovaný režim. Pseudodistribučný režim je známy aj ako jednouzlový klaster, kde NameNode aj DataNode budú sídliť na rovnakom počítači.
  • Plne distribuovaný režim (multi-uzlový klaster)

Čo je to jeden uzol?

Jediný uzol alebo Psuedo-Distributed Cluster je ten, v ktorom všetky základné démony (ako NameNode, DataNode, JobTracker a TaskTracker) bežia na rovnakom počítači. Predvolený faktor replikácie pre multi uzol klaster je 3. V podstate sa používa na vývoj celého zásobníka hadoop aplikácií a projektov.

Odporúča: