Obsah:

Ako funguje Okta MFA?
Ako funguje Okta MFA?

Video: Ako funguje Okta MFA?

Video: Ako funguje Okta MFA?
Video: How to Setup Okta Verify on a New Device | Okta Support 2024, Smieť
Anonim

( MZV ) je pridaná vrstva zabezpečenia používaná na overenie identity koncového používateľa pri prihlásení do aplikácie. An Okta adminSkratka správcu. Ovládajú poskytovanie a zrušenie poskytovania koncovým používateľom, priraďovanie aplikácií, resetovanie hesiel a celkovú skúsenosť koncového používateľa.

Podobne sa možno pýtať, ako funguje autentifikácia Okta?

Keď je interná webová aplikácia nakonfigurovaná na delegovanie Overenie do AD (rovnaký zdroj, ku ktorému Okta delegátov Overenie ), Okta zachytí heslo používateľa AD pri prihlásení a automaticky nastaví toto heslo pre tohto používateľa vo všetkých aplikáciách, ktoré tiež delegujú AD.

Tiež viete, prečo by ste mali používať MFA? MZV umožňuje silnejšiu autentifikáciu Pridáva ďalšiu vrstvu ochrany pred druhmi škodlivých útokov, ktoré stoja organizácie milióny. To bolo obzvlášť dôležité pre farmaceutickú spoločnosť ako Allergan, ktorá spracováva citlivé údaje o pacientoch.

Ako týmto spôsobom povolím MFA v Okta?

Povoľte MFA vo svojej organizácii Okta

  1. V správcovskej konzole vyberte položku Zabezpečenie a potom.
  2. V aplikácii Google Authenticator Typy faktorov.
  3. Kliknite na rozbaľovací zoznam aplikácie Google Authenticator. Poznámka: Ďalšie informácie o MFA a Okta org nájdete v MFA a bezpečnostných politikách.

Pred čím MZV chráni?

Viacfaktorová autentifikácia ( MZV ), ako súčasť riešenia správy identity a prístupu (IAM). zabrániť niektoré z najbežnejších a najúspešnejších typov kybernetických útokov vrátane: Phishingu. Spear phishing. Hrubá sila a zvrátiť útoky hrubou silou.

Odporúča: