Čo je to patch kábel CAT 5?
Čo je to patch kábel CAT 5?

Video: Čo je to patch kábel CAT 5?

Video: Čo je to patch kábel CAT 5?
Video: Ethernet Cables, UTP vs STP, Straight vs Crossover, CAT 5,5e,6,7,8 Network Cables 2024, Smieť
Anonim

Najbežnejšie sú CAT5 Ethernet /CAT5e káblov prepojenie počítača s blízkym sieťovým rozbočovačom, prepínačom alebo smerovačom, prepínačom so smerovačom atď. Ethernet patch káble sú užitočné pre tých, ktorí budujú domáce počítačové siete. Crossover kábel je špecifický typ Ethernetu patch kábel slúži na vzájomné prepojenie dvoch počítačov.

Aký je rozdiel medzi CAT 5 a CAT 6?

Veľký rozdiel medzi Cat5 a Cat6 káble je množstvo dát, ktoré je možné odoslať. Cat6 má vyššiu šírku pásma v porovnaní s Cat5 . Počítač je pripojený k NAS pomocou a Cat5 kábel. Šírka pásma a Cat5 kábel je 100 Mbps.

Po druhé, aký je rozdiel medzi prepojovacím káblom a ethernetovým káblom? Patch kábel vs Ethernetový kábel . Patch kábel možno použiť aj na pripojenie náplasť panel na prepínač alebo rozbočovač. Patch káble sa často používajú na krátke vzdialenosti v kancelárie a elektroinštalačné skrine. Ethernetový patch kábel môže pripojiť počítač k sieťovému rozbočovaču alebo smerovaču, čo je užitočné pri budovaní domácich počítačových sietí.

Jednoducho, na čo sa používa patch kábel?

A patch kábel , náplasť šnúra resp náplasť vedenie je elektrické alebo optické kábel zvyknutý pripojiť (" náplasť in") jedného elektronického alebo optického zariadenia do druhého na smerovanie signálu. Zariadenia rôznych typov (napr. prepínač pripojený k počítaču alebo prepínač k smerovaču) sú spojené s prepojovacie káble.

Môžem zapojiť kábel cat5 do konektora cat6?

Krátka odpoveď, áno. Dlhá odpoveď, áno, ale ty bude nedostať Mačka 6 Rýchlosti (samozrejme) a môžete mať nejaké problémy, ak základný kameň očakáva ťažší rozchod Drôt . Rovnaký je aj tvarový faktor párovania: CAT5 , CAT5e, príp Zástrčky CAT6 budú vložiť a pripojiť CAT5 , CAT5e, príp Zdviháky CAT6 v pohode.

Odporúča: