Čo je to klastrovaná databáza?
Čo je to klastrovaná databáza?

Video: Čo je to klastrovaná databáza?

Video: Čo je to klastrovaná databáza?
Video: Как научиться резать ножом. Шеф-повар учит резать. 2024, Smieť
Anonim

Klastrovanie databáz je proces kombinovania viac ako jedného servera alebo inštancií spájajúcich jeden databázy . Niekedy jeden server nemusí byť dostatočný na spravovanie množstva údajov alebo počtu požiadaviek, to je prípad, keď sú údaje Cluster je potrebné.

Čo je potom databázový klaster SQL?

Microsoft SQL Server Cluster nie je nič iné ako súbor dvoch alebo viacerých fyzických serverov s identickým prístupom k zdieľanému úložisku, ktoré poskytuje diskové prostriedky potrebné na uloženie databázy súbory. Tieto servery sa označujú ako "uzly".

Tiež, čo je klaster v SQL s príkladom? VYTVORIŤ CLUSTER . Použite CREATE CLUSTER vyhlásenie na vytvorenie a zhluk . A zhluk je objekt schémy, ktorý obsahuje údaje z jednej alebo viacerých tabuliek, pričom všetky majú jeden alebo viacero spoločných stĺpcov. Oracle Database spolu ukladá všetky riadky zo všetkých tabuliek, ktoré zdieľajú to isté zhluk kľúč.

Len tak, čo je v ňom zhluk?

1) V počítačovom systéme a zhluk je skupina serverov a iných zdrojov, ktoré fungujú ako jeden systém a umožňujú vysokú dostupnosť a v niektorých prípadoch vyrovnávanie záťaže a paralelné spracovanie. Každý súbor uložený na pevnom disku zaberá jeden alebo viac klastre skladovania.

Čo je klaster v databáze Oracle s príkladmi?

A zhluk je skupina tabuliek, ktoré zdieľajú rovnaké dátové bloky, t.j. všetky tabuľky sú fyzicky uložené spolu. Pre príklad Tabuľka EMP a DEPT sú spojené v stĺpci DEPTNO. Ak ty zhluk oni, Oracle fyzicky ukladá všetky riadky pre každé oddelenie z tabuliek emp a dept do rovnakých dátových blokov.

Odporúča: