Mal by som použiť cat6 pre domácnosť?
Mal by som použiť cat6 pre domácnosť?

Video: Mal by som použiť cat6 pre domácnosť?

Video: Mal by som použiť cat6 pre domácnosť?
Video: Cable vs DSL vs Fiber Internet Explained 2024, Marec
Anonim

Mačka 6 kábel je plne certifikovaný na zvládnutie gigabitových rýchlostí – je určený na to, aby to zvládal a robí to najlepšie. Je tiež vhodný pre akékoľvek 10-gigabitové použitie, ktoré sa jedného dňa môže objaviť; aj keď v tom bode posúvate hranice Mačka 6 . A nezasahujme do Cat 7 a je to rozprávková krajina 40-gigabitových rýchlostí.

Naozaj potrebujem kábel cat6?

Áno, je to drahšie ako Cat5e resp Cat6 , ale hardvér, ktorý budete pripájať k svojej sieti, bude s rastom technológie iba sofistikovanejší – nie menej. Cat6a podporuje rovnakú prenosovú rýchlosť 10 Gbps ako Cat6 , ale až 328 stôp a pri 500 MHz. A samozrejme s ešte menšími presluchmi ako Cat6.

Podobne, aký je najlepší ethernetový kábel pre domáce použitie? Najlepšie ethernetové káble na prvý pohľad

  • Ethernetový kábel Vandesail – Cat 7.
  • Ethernetový kábel Mediabridge – Cat 6a.
  • Ethernetový kábel AmazonBasics RJ45 – Cat 6.
  • CableGeeker Flat Black 100FT kábel s lepiacimi sponami - Cat 6.
  • Káble Direct Online 30FT kábel - Cat 5e.

Mal by som teda vo svojom dome spustiť cat5e alebo cat6?

Ak sú oba káble a rovnaká cena za cievku, choďte s kat6 . Ak kat5e je lacnejší a chcete niečo jednoduchšie na prácu a máte v pláne ísť len na gigabit, choďte s kat5e . Ak plánujete ísť na 10 koncertov a budúcnosť a všetko beží sú pod 50 metrov, choďte s kat6.

Koľko stojí drôtovanie domu s cat6?

Priemerná domácnosť povedie tieto káble približne 200 stôp každý, ale môžu byť kratšie alebo ďalej v závislosti od vašich potrieb. Samotné káble stoja zhruba 200 dolárov za 2 000 stôp, čo predstavuje celkovú sumu okolo 700 dolárov za základnú inštaláciu.

Odporúča: