Čo je oddiel v kontexte s databázami?
Čo je oddiel v kontexte s databázami?

Video: Čo je oddiel v kontexte s databázami?

Video: Čo je oddiel v kontexte s databázami?
Video: Простое и глубокое введение в Самоисследование от Шри Муджи 2024, Apríl
Anonim

Rozdelenie je databázy proces, kde sú veľmi veľké tabuľky rozdelené na viacero menších častí. Rozdelením veľkej tabuľky na menšie samostatné tabuľky môžu dotazy, ktoré pristupujú len k zlomku údajov, prebiehať rýchlejšie, pretože je k dispozícii menej údajov na skenovanie.

Týmto spôsobom, aké sú rôzne techniky delenia v databáze?

Pomocou týchto procesov prideľovania informácií databázy tabuľky sú rozdelené v dvoch metódach: jednoúrovňový rozdeľovanie a kompozitný rozdeľovanie.

Techniky sú:

  • Hash Partitioning.
  • Rozdelenie rozsahu.
  • Rozdelenie zoznamu.

Po druhé, čo je sharding a rozdelenie v databáze? Sharding je metóda rozdelenia a uloženia jedného logického súboru údajov do viacerých databázy . Distribúciou údajov medzi viacero počítačov sa vytvorí klaster databázy systémy môžu ukladať väčší súbor údajov a spracovávať ďalšie požiadavky. Sharding sa označuje aj ako horizontálne rozdeľovanie.

Okrem toho, čo je oddiel v SQL?

Tabuľka rozdeľovanie je spôsob, ako rozdeliť veľký stôl na menšie, lepšie zvládnuteľné časti bez toho, aby ste museli vytvárať samostatné stoly pre každú časť. Údaje v a rozdelené tabuľka je fyzicky uložená v skupinách riadkov tzv priečky a každý oddiel je možné pristupovať a udržiavať samostatne.

Čo je vertikálne rozdelenie v databáze?

Vertikálne rozdelenie zahŕňa vytváranie tabuliek s menším počtom stĺpcov a používanie ďalších tabuliek na ukladanie zostávajúcich stĺpcov. Normalizácia zahŕňa aj toto rozdelenie stĺpcov naprieč tabuľkami, ale vertikálne rozdelenie presahuje to a priečky stĺpcov, aj keď sú už normalizované.

Odporúča: