Obsah:

Ako naformátujete flash disk na Macu?
Ako naformátujete flash disk na Macu?

Video: Ako naformátujete flash disk na Macu?

Video: Ako naformátujete flash disk na Macu?
Video: Восстановление Pen Drive | Восстановить данные с отформатированного пера привода | Часть 2 2024, Smieť
Anonim

Naformátujte flash disk Mac pomocou Disk Utility

  1. Pripojte USB že chceš formát .
  2. Prejdite do časti Aplikácie a pomôcky a spustite ju Disk Utility.
  3. Vyberte si svoj skladovanie zariadení zo zoznamu vľavo a kliknite na kartu Vymazať.
  4. Keď je všetko nastavené, môžete kliknutím na tlačidlo Vymazať spustiť formátovanie proces.

Aký je teda najlepší formát pre USB disk na Macu?

Ak rozhodne budete pracovať iba s počítačmi Mac a žiadnym iným systémom: Používajte Mac OS Extended (Journaled). Ak potrebujete preniesť súbory väčšie ako 4 GB medzi počítačmi Mac a PC: Použite exFAT . Vo všetkých ostatných prípadoch: Použite MS-DOS (FAT), aka FAT32.

Tiež musíte naformátovať flash disk? Formátovanie flash disku má svoje výhody. Je to najlepší spôsob, ako vymazať údaje z vášho počítača USB s ľahkosťou a rýchlosťou. Pomáha to vy komprimovať súbory, aby ste získali viac miesta môcť použiť na vašom vlastnom USB USB . V niektorých prípadoch formátovanie je potrebné pridať nový, aktualizovaný softvér do vášho USB.

Okrem toho, ako naformátujem flash disk na exFAT na Macu?

Pripojte palcový disk tvojmu Mac . Spustite Disk Utility, stlačte Command+Space a potom zadajte: disk Utility. Vyberte si svoj palcový disk v okne Disková utilita a potom kliknite na kartu Vymazať. V Formátovať vyberte zoznam ExFAT , ak chcete, zadajte označenie zväzku a potom kliknite na položku Vymazať.

Čo je formát fat32?

FAT32 je najbežnejšou verziou súborového systému FAT (File Allocation Table) vytvorenej v roku 1977 spoločnosťou Microsoft. Nakoniec si našiel cestu na PC-DOS IBM PC v roku 1981 a preniesol sa na MS-DOS, keď sa stal samostatným produktom. NTFS (New Technology Files System) je novší disk formát.

Odporúča: