Čo je GPON ONT?
Čo je GPON ONT?

Video: Čo je GPON ONT?

Video: Čo je GPON ONT?
Video: GPON Routing Optical Network Terminal ONT 802.11ac Dual-Band Wifi 2024, Apríl
Anonim

GPON znamená Gigabit Passive Optical Networks. GPON je definovaný radom odporúčaní ITU-T G. 984.1 až G. 984.6. GPON sieť pozostáva hlavne z dvoch aktívnych prenosových zariadení, a to z optickej linky (OLT) a optickej sieťovej jednotky ( ONU ) alebo zakončenie optickej siete ( ONT ).

Podobne sa ľudia pýtajú, čo je GPON a ako funguje?

A GPON sieť je schopná prenášať ethernet, TDM (Time Division Multiplexing) ako aj ATM prevádzku. A GPON sieť môže dosiahnuť až 20 km a poskytovať služby až 64 koncovým užívateľom. GPON využíva dáta upstream aj downstream pomocou optického multiplexovania s delením vlnovej dĺžky (WDM).

Tiež viete, aký je rozdiel medzi OLT a ONT? Zjednodušene opísať, OLT znamená Optical LineTerminal. ONU je optická sieťová jednotka. ONT znamená Optical Network Terminal. OLT použite optické káble, adaptéry a iné na pripojenie k ONU a ONT , s cieľom vybudovať ODN (Optical Distribution Network).

Otázkou tiež je, čo je ONT vlákno?

ONT znamenať Optický sieťový terminál . ONT (nazývaný aj modem) sa pripája k TerminationPoint (TP) pomocou an optické vlákno kábel. Pripája sa k vášmu smerovaču cez LAN / ethernetový kábel a prenáša svetelné signály z vláknina optickej linky z vášho TP do elektronických signálov, ktoré váš router dokáže prečítať.

Čo je systém GPON?

GPON znamená Gigabit Passive Optical Networks. GPON je mechanizmus prístupu z bodu do viacerých bodov. Jeho hlavnou charakteristikou je použitie pasívnych rozdeľovačov v distribučnej sieti optických vlákien, ktoré umožňujú, aby jedno napájacie vlákno z centrály poskytovateľa obsluhovalo viacero domácností a malých podnikov.

Odporúča: