Čo je štruktúra OU?
Čo je štruktúra OU?

Video: Čo je štruktúra OU?

Video: Čo je štruktúra OU?
Video: Подбираем стрижки и окрашивание волос по форме лица и цвету кожи | Ошибки и удачные варианты 2024, Marec
Anonim

An organizačná jednotka ( OU ) je pododdiel v rámci služby Active Directory, do ktorého môžete umiestniť používateľov, skupiny, počítače a iné organizačné jednotky. Môžete vytvoriť organizačné jednotky, ktoré budú odzrkadľovať funkčnosť alebo podnikanie vašej organizácie štruktúru . Každá doména môže implementovať svoju vlastnú organizačná jednotka hierarchia.

Čo teda znamená OU v Active Directory?

organizačná jednotka

Následne otázka znie, ako vytvoríte OÚ? Na serveri Active Directory vyberte Štart > Všetky programy > Nástroje na správu > Používatelia a počítače služby Active Directory. Kliknite pravým tlačidlom myši na doménu, ktorá obsahuje vaše zobrazovacie zariadenia, a vyberte položku Nové > Organizačná jednotka . Zadajte názov pre OU a kliknite na tlačidlo OK. Nové OU sa zobrazí v ľavom paneli.

Aký je rozdiel medzi OU a skupinou týmto spôsobom?

Zhrnutie: OU obsahujú používateľské objekty, skupiny mať zoznam užívateľských objektov. Zadali ste používateľa v skupine na kontrolu prístupu daného používateľa k zdrojom. Zadali ste používateľa v OU na kontrolu toho, kto má administratívne oprávnenie nad týmto používateľom.

Aké sú dva dôvody na vytvorenie organizačnej jednotky Active Directory?

Dôvody na vytvorenie an OU : Dôvod # 2 To umožňuje jednoduché a efektívne nasadenie nastavení GPO iba používateľom a počítačom, ktoré tieto nastavenia potrebujú. GPO môžu byť prepojené s domény a Aktívny adresár stránky, je však náročnejšia na správu a nakonfigurovať GPO nasadené na týchto miestach v rámci Aktívny adresár.

Odporúča: