Je DML Autocommit?
Je DML Autocommit?

Video: Je DML Autocommit?

Video: Je DML Autocommit?
Video: Databases: Auto-Commit in SQL Server and Oracle (5 Solutions!!) 2024, Apríl
Anonim

Štandardne a DML príkaz vykonaný bez explicitného spustenia transakcie je automaticky potvrdený pri úspechu alebo vrátený späť pri zlyhaní na konci príkazu. Toto správanie sa nazýva autocommit . Toto správanie je kontrolované pomocou AUTOMATICKÝ ZÁVÄZOK parameter.

Je DDL Autocommit?

SQL príkaz vykonaný v autocommit režim sa nedá vrátiť späť. Väčšina DBMS (napr. MariaDB) sila autocommit pre každého DDL vyhlásenie aj bez autocommit režim. Predtým DDL príkaz začína predchádzajúce príkazy DML v transakcii sú (automaticky) potvrdené. Každý DDL sa vykonáva vo vlastnom novom autocommit transakcie.

Okrem toho, je SQL Server Autocommit? Autocommit režim je predvolený režim správy transakcií SQL Server Databázový stroj. EveryTransact- SQL príkaz je potvrdený alebo vrátený späť, keď je dokončený.

Je možné týmto spôsobom vrátiť príkazy DML späť?

Účinok a vyhlásenie DML nie je trvalé, kým nepotvrdíte transakciu, ktorá ho zahŕňa. Transakcia je sekvencia SQL Vyhlásenia že Oracle Database zaobchádza ako s jednotkou (it môcť byť slobodný vyhlásenie DML ). Kým nedôjde k transakcii môcť byť vrátený späť (zrušené).

Vyžaduje skrátiť potvrdenie?

A kľúčový bod – hoci TRUNCATE (skrátiť) . TABLE vyzerá ako DELETE bez klauzuly WHERE, TRUNCATE (skrátiť) . nie je DML, je to DDL. VYMAZAŤ vyžaduje a ZAMESTNAŤ SA , ale TRUNCATErobí nie.

Odporúča: