Čo je ODBC Ako súvisí s SQL CLI?
Čo je ODBC Ako súvisí s SQL CLI?

Video: Čo je ODBC Ako súvisí s SQL CLI?

Video: Čo je ODBC Ako súvisí s SQL CLI?
Video: Online Kurz Databázy a SQL - Čo je to ODBC (Open Database Connectivity) MySQL ODBC Driver? 🛢️ 2024, Marec
Anonim

ODBC je založený na rozhraní na úrovni hovoru [ CLI ] špecifikácie od X/Open a ISO/IEC pre databázové API a používa Structured Query Language [ SQL ] ako jazyk prístupu k databáze. Účelom databázového ovládača je preložiť dátové dopyty aplikácie do príkazov, ktorým DBMS rozumie.

Na čo slúži ODBC?

An ODBC vodič používa pripojenie k otvorenej databáze ( ODBC ) rozhranie od spoločnosti Microsoft, ktoré umožňuje aplikáciám pristupovať k údajom v systémoch správy databáz (DBMS) pomocou SQL ako štandardu na prístup k údajom. ODBC umožňuje maximálnu interoperabilitu, čo znamená jediné aplikácie môžu pristupovať k rôznym DBMS.

Okrem vyššie uvedeného, čo znamená ODBC, akú triedu zobrazenia by ste mali použiť s aplikáciou ODBC? Otvorte Pripojenie k databáze (ODBC) je otvorené štandardné aplikačné programovacie rozhranie (API), ktoré umožňuje aplikačným programátorom prístup k akejkoľvek databáze.

Otázkou tiež je, ako funguje pripojenie ODBC?

  1. Aplikácia, ktorá spracováva a volá funkcie ODBC na odosielanie príkazov SQL a získavanie výsledkov.
  2. Driver Manager, ktorý načíta ovládače pre aplikáciu.
  3. Ovládač, ktorý spracováva volania funkcií ODBC, odosiela požiadavky SQL do konkrétneho zdroja údajov a vracia výsledky do aplikácie.

Je ODBC protokol?

ODBC . Najbežnejšia všeobecná databáza protokol je Open DataBase Connectivity ( ODBC ). Túto technológiu vyvinuli spoločne IBM, Microsoft a množstvo ďalších výrobcov koncom osemdesiatych rokov minulého storočia, aby sa uľahčila vzájomná spolupráca medzi ich rôznymi databázovými produktmi.

Odporúča: