Aká je premena P? Q?
Aká je premena P? Q?

Video: Aká je premena P? Q?

Video: Aká je premena P? Q?
Video: A.R. Rahman - Radha Kaise Na Jale Best Video|Lagaan|Aamir Khan|Asha Bhosle|Udit Narayan 2024, Smieť
Anonim

V logike a matematike je konverzovať kategorického alebo implikačného výroku je výsledkom obrátenia jeho dvoch základných výrokov. Pre implikáciu P → Q , konverzovať je Q → P . Pre kategorický výrok Všetky S sú P , konverzovať je všetko P sú S.

Okrem toho, čo je kontrapozitívum P → Q?

Kontrapozitív a podmienečný výrok v tvare „Ak p, potom q“je „Ak ~q, potom ~p“. Symbolicky je protiklad p q ~q ~p. A podmienečný výrok je logicky ekvivalentný jeho protikladu.

Okrem toho, čo je naopak P → Q Brainly? V logike platí, že a podmienečný výrok je výsledkom obrátenia jeho dvoch častí. Napríklad výrok P → Q má opačný význam ako Q → P. Pre daný výrok platí: „Ak je obrazec obdĺžnik, potom je rovnobežník. “naopak, „ak je obrazcom rovnobežník, potom je obdĺžnik.

Tiež, aký je opak vyhlásenia?

konverzovať . Prepínanie hypotézy a záver kondicionálu vyhlásenie . Napríklad, konverzovať z "Ak prší, potom je tráva mokrá" je "Ak je mokrá tráva, potom prší." Poznámka: Rovnako ako v príklade môže byť výrok pravdivý, ale môže mať nepravdu konverzovať.

Čo je konverzný inverzný a kontrapozitívny výrok?

konverzovať , Kontrapozitívny , a Inverzne . The konverzovať z podmienečného vyhlásenie je "Ak Q, potom P." The kontrapozitívne z podmienečného vyhlásenie je "Ak nie Q, potom nie P." The inverzný z podmienečného vyhlásenie je "Ak nie P, potom nie Q."

Odporúča: