Obsah:

Čo je najdôležitejšou súčasťou IT infraštruktúry?
Čo je najdôležitejšou súčasťou IT infraštruktúry?

Video: Čo je najdôležitejšou súčasťou IT infraštruktúry?

Video: Čo je najdôležitejšou súčasťou IT infraštruktúry?
Video: Лорд Николас Стерн: Состояние климата, и что мы можем с ним сделать 2024, Smieť
Anonim

Odpoveď a vysvetlenie:

The najdôležitejšia časť IT infraštruktúry je (A) hardvér. Hoci všetky súčasti IT infraštruktúry sú si navzájom spoľahlivé, Aké sú teda hlavné zložky IT infraštruktúry?

Štandardná IT infraštruktúra sa zvyčajne skladá z nasledujúcich komponentov:

  • Hardvér: Servery, počítače, dátové centrá, prepínače, rozbočovače a smerovače a ďalšie zariadenia.
  • Softvér: Plánovanie podnikových zdrojov (ERP), riadenie vzťahov so zákazníkmi (CRM), aplikácie na zvýšenie produktivity a ďalšie.

Možno sa tiež pýtať, aká je úloha IT infraštruktúry? Vedúci IT Infraštruktúra je zodpovedný za implementáciu a prevádzku všetkých technológií infraštruktúry ktorý zahŕňa dátové centrá, sieťové a serverové služby, telefonovanie, monitorovanie služieb, používateľskú podporu/help desk, správu pracovných staníc, servery, úložisko a súvisiaci softvér.

Aké sú teda 3 primárne komponenty IT infraštruktúry?

Back-end IT infraštruktúry možno rozdeliť na tri Hlavná prvkov : sieť, úložisko a výpočtová technika. Tradičné infraštruktúry má svoju sieť, úložisko a výpočtovú techniku spravované a prepojené v rámci podniku a pozostáva z oveľa väčšieho hardvéru (spomeňme si na objemné servery z 90. rokov).

Aký je význam IT infraštruktúry?

Termín infraštruktúry v kontexte informačných technológií (IT) označuje celú podnikovú kolekciu hardvéru, softvéru, sietí, dátových centier, zariadení a súvisiaceho vybavenia, ktoré sa používajú na vývoj, testovanie, prevádzku, monitorovanie, správu a/alebo podporu služieb informačných technológií.

Odporúča: