Kde je uložený bootloader?
Kde je uložený bootloader?

Video: Kde je uložený bootloader?

Video: Kde je uložený bootloader?
Video: RC Quick Tip - What is a Bootloader? 2024, Smieť
Anonim

V predvolenom nastavení sa zavádzač nachádza v/System/Library/CoreServices/boot. efi na koreňovom (často iba) oddiele disku. Alternatívne firmvér podporuje sťahovanie druhej fázy bootloader alebo jadro zo sieťového servera (netboot server).

Kde je teda uložený bootstrap program?

Bootstrap nakladač. Alternatívne označované ako bootstrapping , bootloader alebo boot program , a bootstrap nakladač je a program ktorý sa nachádza v EPROM, ROM alebo inej energeticky nezávislej pamäti počítača. Procesor ho vykoná automaticky pri zapnutí počítača.

Tiež, čo je bootstrap program a kde je uložený? Bootstrap program a kde je uložený . A bootstrap program je počiatočné program že počítač beží, keď je zapnutý alebo reštartovaný. Inicializuje všetky aspekty systému, od registrov CPU až po obsah pamäte ovládačov zariadení.

Tiež vedieť, kde je uložený BIOS?

Softvér BIOS je uložený na energeticky nezávislom čipe ROM na základnej doske. … V modernom počítači systémov , obsah BIOSu je uložený na čipe flash pamäte, takže obsah možno prepísať bez odstránenia čipu zo základnej dosky.

Kde sa nachádza Správca zavádzania systému Windows?

In Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1 a Windows 10 systému Boot Konfiguračné údaje (BCD) sú uložené v a súbor v priečinku" Boot "Úplná cesta k tomu." súbor je "[aktívny oddiel] Boot BCD". Windows NT6 (Vista, Windows 7/8/10) BIOS/MBR boot proces závisí od prítomnosti aktívneho oddielu na pevnom disku.

Odporúča: