Čo robí Date_trunc v SQL?
Čo robí Date_trunc v SQL?

Video: Čo robí Date_trunc v SQL?

Video: Čo robí Date_trunc v SQL?
Video: Raw SQL, SQL Query Builder, or ORM? 2024, Smieť
Anonim

The date_trunc funkcia skráti hodnotu ČASOVÁ PEČIATKA alebo INTERVAL na základe zadanej časti dátumu, napr. hodiny, týždňa alebo mesiaca, a vráti skrátenú časovú pečiatku alebo interval s určitou úrovňou presnosti.

Čo je teda Datetrunc?

DATETRUNC (časť_dátumu, dátum, [začiatok_týždňa]) Skráti zadaný dátum na presnosť určenú v časti_dátum. Táto funkcia vráti nový dátum. Napríklad, keď skrátite dátum, ktorý je v strede mesiaca na úrovni mesiaca, táto funkcia vráti prvý deň v mesiaci.

Následne je otázkou, ako získam rozdiel v čase v PostgreSQL?

  1. Ak chcete výsledky v hodinách, mesiacoch, dňoch, hodinách atď.: SELECT age(timestamp1, timestamp2);
  2. Ak chcete výsledky len v sekundách: SELECT EXTRACT(EPOCH FROM timestamp 'timestamp1') - EXTRACT(EPOCH FROM timestamp 'timestamp2');
  3. Alebo to odovzdajte takto:

Podobne sa možno pýtať, čo je interval v SQL?

< interval > označuje časové prírastky na meranie medzi dvoma dátumami. Napríklad na určenie zlomkovej hodnoty hodín alebo dní medzi dátumom začiatku a dátumom ukončenia. Platné hodnoty sú sekunda, minúta, hodina, deň a mesiac.

Čo je Postgres Sysdate?

SYSDATE je iba funkcia Oracle. Štandard ANSI definuje aktuálny_dátum alebo aktuálnu časovú známku, ktoré sú podporované Postgres a zdokumentované v príručke: postgresql .org/docs/current/static/functions-datetime.html#FUNCTIONS-DATETIME-CURRENT. (Btw: Oracle podporuje aj CURRENT_TIMESTAMP)

Odporúča: