Aká je veľkosť vyrovnávacej pamäte v CPU?
Aká je veľkosť vyrovnávacej pamäte v CPU?

Video: Aká je veľkosť vyrovnávacej pamäte v CPU?

Video: Aká je veľkosť vyrovnávacej pamäte v CPU?
Video: CPU Cache Explained - What is Cache Memory? 2024, Smieť
Anonim

Viac cache existuje, tým viac údajov je možné uložiť bližšie k CPU . Cache je hodnotená ako Úroveň 1 (L1), Úroveň 2 (L2) a Úroveň 3 (L3): L1 je zvyčajne súčasťou CPU samotný čip a je najmenší a zároveň najrýchlejší na prístup. Jeho veľkosť je často obmedzená na 8 kB až 64 kB.

Na čo je dobrá vyrovnávacia pamäť CPU?

Centrálna procesorová jednotka cache ( CPU cache ) je typ cache pamäť ako počítač procesor používa na prístup k údajom a programom oveľa rýchlejšie ako prostredníctvom hostiteľskej pamäte alebo pamäte s náhodným prístupom (RAM). Umožňuje ukladanie a poskytovanie prístupu k často používaným programom a údajom.

Možno sa tiež pýtať, na čo sa cache používa? Pamäť Ukladanie do vyrovnávacej pamäte Pamäť cache , niekedy nazývaný a cache úložisko alebo RAM cache , je časť pamäte vyrobená z vysokorýchlostnej statickej pamäte RAM (SRAM) namiesto pomalšej a lacnejšej dynamickej pamäte RAM (DRAM) použité pre hlavnú pamäť. Pamäť ukladanie do vyrovnávacej pamäte je efektívne, pretože väčšina programov pristupuje k rovnakým údajom alebo pokynom znova a znova.

Otázkou tiež je, ako veľmi ovplyvňuje vyrovnávacia pamäť CPU výkon?

Čím väčšia cache veľkosť, čím rýchlejší je prenos údajov a tým lepšie výkon procesora . však cache je veľmi nákladné. To je dôvod, prečo nenájdete 1 GB cache vo vašom systéme. Typické cache veľkosť je od 512 kB do 8 MB.

Je RAM v CPU?

RAM pracuje v spojení s centrálnou procesorovou jednotkou ( CPU ). Ak RAM je dočasná pamäť, môžete si to predstaviť CPU ako mozog počítača. The CPU čip získava údaje z RAM.

Odporúča: