Čo je uložená procedúra a prečo ju používame?
Čo je uložená procedúra a prečo ju používame?

Video: Čo je uložená procedúra a prečo ju používame?

Video: Čo je uložená procedúra a prečo ju používame?
Video: Advanced SQL Tutorial | Stored Procedures + Use Cases 2024, Smieť
Anonim

A uložená procedúra poskytuje dôležitú vrstvu zabezpečenia medzi užívateľským rozhraním a databázou. Podporuje bezpečnosť prostredníctvom riadenia prístupu k údajom, pretože koncoví používatelia môžu zadávať alebo meniť údaje, ale nezapisujú postupy.

Aké sú výhody používania uložených procedúr?

Výhody : A Uložená procedúra možno použiť ako modulárne programovanie, čo znamená, že raz vytvoríte, uložíte a vyvoláte niekoľkokrát, kedykoľvek je to potrebné. To podporuje rýchlejšie vykonávanie. Znižuje tiež sieťovú prevádzku a poskytuje lepšiu bezpečnosť údajov.

Podobne ako fungujú uložené procedúry? A uložená procedúra je skompilovaný kód, ktorý môžete volať z príkazov T-SQL alebo z klientskych aplikácií. SQL Server spúšťa kód v postup a potom vráti výsledky do volajúcej aplikácie. Použitím uložené procedúry je efektívny z niekoľkých dôvodov.

Po druhé, čo je uložená procedúra s príkladom?

Môže nastať prípad, keď a uložená procedúra nič nevracia. Pre príklad , a uložená procedúra možno použiť na vloženie, odstránenie alebo aktualizáciu príkazu SQL. Pre príklad , nižšie uložená procedúra slúži na vloženie hodnoty do tabuľky tbl_students.

Čo je uložená procedúra SQL?

A uložená procedúra v SQL je typ kódu v SQL môže byť uložené na neskoršie použitie a možno ho použiť mnohokrát. Takže vždy, keď potrebujete vykonať dotaz, namiesto jeho volania môžete jednoducho zavolať uložená procedúra . Hodnoty sa dajú preniesť uložené procedúry.

Odporúča: