Prečo používame uloženú procedúru v MySQL?
Prečo používame uloženú procedúru v MySQL?

Video: Prečo používame uloženú procedúru v MySQL?

Video: Prečo používame uloženú procedúru v MySQL?
Video: Point-in-time query tuning and observability with pg_stat_statements | Citus Con 2022 2024, Apríl
Anonim

Uložené procedúry pomáhajú znižovať sieťovú prevádzku medzi aplikáciami a MySQL Server. Pretože namiesto odosielania viacerých zdĺhavých príkazov SQL musia aplikácie odosielať iba názov a parametre uložené procedúry.

Jednoducho, aké je použitie uloženej procedúry v MySQL?

Uložená procedúra je pripravená SQL kód, ktorý si môžete uložiť, takže kód možno znova a znova použiť. Takže ak máte SQL dotaz, ktorý píšete znova a znova, uložte ho ako uloženú procedúru a potom ho len zavolajte, aby ste ho vykonali.

Okrem toho, má MySQL uložené procedúry? Všetky väčšinou všetky relačné databázové systémy podporujú uložená procedúra , MySQL 5 predstaviť uložená procedúra . Hlavný rozdiel je v tom, že UDF možno použiť ako akýkoľvek iný výraz v rámci príkazov SQL uložené procedúry musí byť vyvolané pomocou príkazu CALL.

Tiež, aký je účel uloženej procedúry?

A uložená procedúra sa používa na získanie údajov, úpravu údajov a odstránenie údajov v databázovej tabuľke. Nemusíte písať celý príkaz SQL zakaždým, keď chcete vložiť, aktualizovať alebo odstrániť údaje v databáze SQL.

Prečo sa používajú uložené procedúry?

Výhody používania uložené procedúry A uložená procedúra zachováva integritu údajov, pretože informácie sa zadávajú konzistentným spôsobom. Zvyšuje produktivitu, pretože vyhlásenia v a uložená procedúra treba napísať len raz.

Odporúča: