Obsah:

Čo je tvrdenie, ktoré nie je nulové?
Čo je tvrdenie, ktoré nie je nulové?

Video: Čo je tvrdenie, ktoré nie je nulové?

Video: Čo je tvrdenie, ktoré nie je nulové?
Video: НОЧЬ УЖАСОВ В ДОМЕ ВЕДЬМЫ ЧУТЬ НЕ СТАЛА ПОСЛЕДНЕЙ В МОЕЙ ЖИЗНИ 2024, Smieť
Anonim

The claimNotNull () metóda znamená „odovzdaný parameter musí nie byť nulový ": keď to je nulový potom testovací prípad zlyhá. MetódassesNull() znamená „odovzdaný parameter musí byť nulový ": keď to je nie je nulový potom testovací prípad zlyhá.

Ako teda vyhlasujete Rovnosť?

Tvrdiť . tvrdiť Rovná sa () metódy kontroluje, či sú tieto dva objekty rovnaké alebo nie. Ak nie sú, vyvolá sa AssertionError bez správy. Ak sú očakávané aj skutočné hodnoty nulové, táto metóda vráti hodnotu rovná.

Následne je otázkou, čo sa stane, keď v Jave zlyhá claim? Ak sú v JVM povolené asercie (cez príznak -ea), bude vyvolaná chyba AssertionError, keď tvrdenie zlyhá . Toto by sa nemalo chytať, pretože ak tvrdenie zlyhá , v podstate to znamená, že jeden z vašich predpokladov o fungovaní programu je nesprávny. Tvrdenia by sa mali používať iba na zisťovanie chýb v programovaní.

Tiež, ako používate tvrdenie false?

In tvrdiť nepravda , si tvrdenie že výraz sa vyhodnotí falošné . Ak nie je, zobrazí sa správa a tvrdenie zlyhá. claimTrue (správa, hodnota == falošné ) == tvrdiť nepravda (správa, hodnota); Tieto sú funkčne rovnaké, ale ak očakávate hodnotu falošné potom použite asertFalse.

Aké sú rôzne metódy tvrdenia?

Tu je zoznam metód tvrdenia:

  • claimArrayEquals()
  • claimEquals()
  • tvrdiťPravda() + tvrdiťFalse()
  • assetNull() +assetNotNull()
  • ssesSame() + claimNotSame()
  • tvrdiť, že()

Odporúča: