Obsah:

Ako funguje sekundárny server DNS?
Ako funguje sekundárny server DNS?

Video: Ako funguje sekundárny server DNS?

Video: Ako funguje sekundárny server DNS?
Video: Jak funguje DNS 2024, Apríl
Anonim

A sekundárny server drží a sekundárna DNSzóna - kópia iba na čítanie zónu súbor, ktorý obsahuje DNS záznamy. Prijme aktualizovanú verziu kópie v operácii s názvom zónu prevod. Sekundárne servery môžu prejsť žiadosťou o zmenu, ak chcú aktualizovať svoju lokálnu kópiu DNS záznamy.

Je tiež potrebné vedieť, aký je účel sekundárneho servera DNS?

Sekundárny DNS služby (ponúkané riadeným DNS poskytovateľ) vám umožňujú spravovať spôsob, akým sa medzi poskytovateľmi uchovávajú aktualizácie záznamov. DNS Jednoduché sekundárne DNS služby vykonávajú aktualizácie automaticky pomocou Zóna Prevody a „upozornenia“(viac o tom neskôr).

Podobne môžem použiť 2 servery DNS? Budete potrebovať minimálne dve DNS servery pre každú internetovú doménu, ktorú máte. vy môcť mať viac ako dva pre doménu, ale zvyčajne tri sú top, pokiaľ nemáte multiserver farmy, kde by ste chceli distribuovať DNS vyhľadávacie zaťaženie. Je dobré mať aspoň jeden z vašich DNS servery na samostatnom mieste.

Podobne, čo je sekundárna zóna DNS?

Sekundárne zóny sú a DNS vlastnosť, ktorá umožňuje celé DNS databázy od Master DNS server previesť do Sekundárne . A Sekundárne zóny umožňuje organizácii poskytovať odolnosť voči chybám a vyrovnávanie záťaže pre interné názvy.

Ako nastavím sekundárny server DNS?

Nainštalujte DNS na sekundárny názvový server

  1. Prihláste sa do počítača ako správca.
  2. Kliknite na tlačidlo Štart, ukážte na položku Ovládací panel a potom kliknite na položku Pridať alebo odstrániť programy.
  3. Kliknite na položku AddRemove Windows Components.
  4. V zozname Komponenty kliknite na.
  5. Kliknutím začiarknite políčko Domain Name System (DNS) a potom kliknite na tlačidlo OK.

Odporúča: