Obsah:

Môže Linux bežať na Windows?
Môže Linux bežať na Windows?

Video: Môže Linux bežať na Windows?

Video: Môže Linux bežať na Windows?
Video: Почему стоит перейти на линукс прямо сейчас | Топ 5 причин перейти с Windows на Linux 2024, Apríl
Anonim

Napríklad vy vie spustiť Windows na Mac alebo si môžete nainštalovať Linux na a Windows 7 stroj využívajúci virtualizačný softvér. technicky Linux bude byť „hosťujúcim“operačným systémom, kým“ Windows ” bude byť považovaný za hostiteľský OS. A iné ako VMware, môžete tiež VirtualBox spustiť Linux vnútri okná.

Ak vezmeme do úvahy toto, môže Windows 10 spustiť Linux?

Bash on Windows poskytuje a Windows subsystému a Ubuntu Linux beží na ňom. Nie je to virtuálny stroj alebo aplikácia ako Cygwin. Je to kompletné Linux systém vo vnútri Windows 10 . Takto ty vie spustiť Linux príkazy vo vnútri Windows bez potreby inštalácie virtuálneho počítača alebo dvojitého bootovania Linux a Windows.

Môžem si nainštalovať Linux cez Windows 10? Windows 10 nie je jediný (druh) bezplatný operačný systém môže nainštalovať na vašom počítači. Inštaluje sa a Linux distribúcia vedľa seba Windows ako systém „dual boot“. bude pri každom spustení počítača vám dáva na výber jeden z operačných systémov.

Čo sa týka tohto, ktorá distribúcia Linuxu môže spúšťať programy Windows?

V tomto zhrnutí vám predstavíme najlepšie distribúcie Linuxu pre tých, ktorí prechádzajú z prostredia Windows

  • OS Zorin. Ak máte radi Windows 7, Zorin OS vám tento zážitok zopakuje.
  • Robolinux.
  • ChaletOS.
  • Linux Mint.
  • Solus.
  • 10 komentárov.

Prečo je Linux lepší ako Windows?

Linux má prístup k zdrojovému kódu a mení kód podľa potreby používateľa Windows nemá prístup k zdrojovému kódu. Linux pobeží rýchlejšie než okná najnovšie vydania aj s moderným desktopovým prostredím a funkciami operačného systému okná sú pomalé na staršom hardvéri.

Odporúča: