Obsah:

Ako získam prístup k databáze PostgreSQL na Macu?
Ako získam prístup k databáze PostgreSQL na Macu?

Video: Ako získam prístup k databáze PostgreSQL na Macu?

Video: Ako získam prístup k databáze PostgreSQL na Macu?
Video: Set up a local PostgreSQL Database on macOS 2024, Apríl
Anonim

V. Zhrnutie

  1. Inštalácia PostgreSQL server na MacOSX pomocou Homebrew.
  2. Použi Postgres nástroje príkazového riadku na konfiguráciu Postgres : Použi psql nástroj príkazového riadku vyhliadka informácie o databázy . Vytvorte nového používateľa pomocou psql a vytvorte používateľa. Zmeňte heslo používateľa. Vytvor databázy použitím psql a vytvorilb.

Tiež je potrebné vedieť, ako spustím PostgreSQL na Macu?

29 Odpovede

  1. Spustite manuálne: pg_ctl -D /usr/local/var/postgres start.
  2. Zastavte manuálne: pg_ctl -D /usr/local/var/postgres stop.
  3. Spustiť automaticky: "Na spustenie spustite postgresql teraz a reštartujte pri prihlásení:"
  4. Čistenie. Postgres bol s najväčšou pravdepodobnosťou nainštalovaný cez Homebrew, Fink, MacPorts alebo inštalačný program EnterpriseDB.

Tiež viete, kde je PostgreSQL nainštalovaný na Mac? systém: MAC OS X 10.9. 9.4) toto je pod adresárom s názvom /Library/ PostgreSQL Ak tam pôjdete, otvorte priečinok s názvom ver. vášho PG a potom prejdite do priečinka s údajmi Nájsť váš DB.

Ako sa pripojím k databáze PostgreSQL?

Pripojte sa do PostgreSQL databázu pomocou servera psql Najprv spustite psql program a pripojiť k PostgreSQL databáza Server pomocou postgres používateľa kliknutím na psql ikona, ako je znázornené nižšie: Po druhé, zadajte potrebné informácie, ako napríklad Server, Databáza , Port, Používateľské meno a Heslo. Stlačením klávesu Enter prijmete predvolené nastavenie.

Kde je uložená databáza PostgreSQL?

The PostgreSQL databázu konfiguračný súbor servera je postgresql . conf. Tento súbor sa nachádza v údajov adresár servera, zvyčajne /var/lib/ postgres / údajov . Tento priečinok obsahuje aj ostatné hlavné konfiguračné súbory vrátane pg_hba.

Odporúča: