Vlastní Facebook moje fotky 2019?
Vlastní Facebook moje fotky 2019?

Video: Vlastní Facebook moje fotky 2019?

Video: Vlastní Facebook moje fotky 2019?
Video: JAK ZJISTIT KDO NEJVÍCE PROHLÍŽÍ MŮJ FACEBOOK PROFIL [Návod] 2024, Smieť
Anonim

1 z Facebook Podmienky používania (od apríla 2019 ) s názvom „Povolenie na používanie obsahu, ktorý vytvárate a zdieľate“, Facebook nepreberá vlastníctvo za obrázky, ktoré uverejníte na ich platforme. Facebook konkrétne uvádza, že „Vy vlastné obsah, ktorý vytvoríte a zdieľate Facebook a druhý Facebook produkty, ktoré používate, a nič

Len tak, vlastní Facebook moje fotografie?

Začnime tým, že sa dostaneme na rovnakú základnú stránku: nie, Facebook nie vlastné tvoj fotografie . Takto autorské práva ani skutočný život nefungujú. Sú stále tvoji fotografie , nie Facebook . V skutočnosti je to správne Facebook zmluvné podmienky: „Vy vlastné všetok obsah a informácie, ktoré uverejníte Facebook .“

Po druhé, sú fotografie na Facebooku chránené autorskými právami? V skutočnosti, tu je Facebook presné znenie autorské práva : Všeobecne platí, autorské práva chráni pôvodný výraz, ako sú slová, obrázky, video, umelecké diela atď chrániť faktov a myšlienok, hoci môže chrániť pôvodné slová alebo obrázky používané na opis nápadu.

Tiež sa pýtate, môže Facebook použiť vaše fotografie bez povolenia?

Nie, nie. „Vlastní“označuje autorské práva a stále si ponechávate všetky autorské práva fotografiu . V podstate Facebook , alebo ktokoľvek iný na Facebook , nemôže predať a fotografiu ktoré ste uverejnili a vlastníte autorské práva. Na tie stále vlastníte autorské práva, ale dali ste ich povolenie Facebooku na ich opätovné použitie bez byť žalovaný.

Ako ochránim svoje fotografie pred kopírovaním na Facebooku?

Komu chrániť tvoj fotografie z kopírovania , použite funkciu nastavení ochrany osobných údajov, aby ste ľuďom zabránili v prístupe. Majte však na pamäti, že nikomu, komu poskytnete oprávnenia na prezeranie, nemôžete zabrániť v sťahovaní vašich obrázkov. Prihláste sa do svojho Facebook účtu a prejdite na odkaz „Profil“v hornej časti obrazovky.

Odporúča: