Čo je program v jazyku symbolických inštancií?
Čo je program v jazyku symbolických inštancií?

Video: Čo je program v jazyku symbolických inštancií?

Video: Čo je program v jazyku symbolických inštancií?
Video: Архитектура ЭВМ | Основы Операционных Систем 04 | Ассемблер 2024, Smieť
Anonim

Niekedy sa označuje ako zhromaždenie alebo ASM, an jazyk montáže je nízka úroveň programovací jazyk . programy napísané v montážne jazyky zostavuje an assembler . Každý assembler má svoje jazyk montáže , ktorý je určený pre jednu konkrétnu architektúru počítača.

Okrem toho, čo je príklad jazyka symbolických inštrukcií?

An jazyk montáže je nízkoúrovňové programovanie Jazyk určené pre konkrétny typ procesora. Môže byť vytvorený kompiláciou zdrojového kódu kód z programovania na vysokej úrovni Jazyk (napríklad C/C++), ale dá sa napísať aj od začiatku. Nižšie sú uvedené niektoré príklady inštrukcií podporovaných procesormi x86.

Po druhé, ako funguje jazyk symbolických inštrukcií? Váš procesor sa nespustí zhromaždenie . The assembler premení na stroj kód . Tento proces závisí od konkrétneho jazyk montáže a architektúru cieľového počítača. Pokyny v montážny kód namapujte na skutočnú inštrukčnú sadu a zaregistrujte názvy pre architektúru CPU, na ktorú sa zameriavate.

Ak vezmeme do úvahy toto, na čo sa používa jazyk symbolických inštancií?

dnes jazyk montáže je použité predovšetkým na priamu manipuláciu s hardvérom, prístup k špecializovaným inštrukciám procesora alebo na riešenie kritických problémov s výkonom. Typické sú ovládače zariadení, nízkoúrovňové vstavané systémy a systémy v reálnom čase.

Čo je mnemotechnická pomôcka v jazyku symbolických inštrukcií?

V počítači assembler (alebo zhromaždenie ) Jazyk , a mnemotechnická pomôcka je skratka pre operáciu. Všeobecne platí, že a mnemotechnická pomôcka je symbolický názov pre jeden spustiteľný stroj Jazyk inštrukcia (operačný kód) a existuje aspoň jeden operačný kód mnemotechnická pomôcka definované pre každý stroj Jazyk poučenie.

Odporúča: