Čo je to jednovláknová slučka udalostí?
Čo je to jednovláknová slučka udalostí?

Video: Čo je to jednovláknová slučka udalostí?

Video: Čo je to jednovláknová slučka udalostí?
Video: What the heck is the event loop anyway? | Philip Roberts | JSConf EU 2024, Smieť
Anonim

Slučka udalostí - Prostriedky s jedným závitom nekonečný cyklus, ktorý robí jednu úlohu za druhou a nie je to len výroba slobodný front úloh, ale tiež uprednostňuje úlohy, pretože s slučka udalostí máte iba jedno spustenie zdroja (1 niť ), takže na okamžité vykonanie niektorých úloh potrebujete priority úloh.

Vzhľadom na to, čo je model slučky udalostí s jedným vláknom?

Jednovláknový model slučky udalostí ProcessingSteps: Klienti odošlú požiadavku na webový server. Webový server Node JS interne udržiava Limited Niť poskytovať služby podľa požiadaviek klienta. Webový server Node JS prijíma tieto požiadavky a umiestňuje ich do a Fronta . Je známy ako „ Front udalostí ”.

Po druhé, ako je uzol jednovláknový? Všetky Uzol Aplikácie JS používajú „ SingleThreaded Architektúra Event Loop Model“na obsluhu viacerých súbežných klientov. Hlavná slučka udalostí je slobodný - závitové ale väčšina I/O prác beží na samostatných vláknach, pretože I/O API v Uzol Oblasť.js je synchrónna/neblokovaná podľa návrhu, aby sa prispôsobila slučka udalostí.

Podobne, čo znamená jednovláknové?

Jedno závitové procesy obsahujú vykonávanie pokynov v a slobodný sekvencie. Inými slovami, jeden príkaz sú procesy naraz. Opak jednovláknové procesy sú viacvláknové procesy. Tieto procesy umožňujú spustenie viacerých častí programu súčasne.

Čo to znamená, že JavaScript je jednovláknový?

Javascript je a s jedným závitom jazyk. Toto znamená má jeden zásobník hovorov a jednu haldu pamäte. Podľa očakávania vykoná kód v poradí a pred prechodom na ďalší musí dokončiť vykonávanie jednotlivého kódu. Zásobník hovorov rozpoznáva funkcie webového rozhrania API a odovzdá ich, aby ich spracoval prehliadač.

Odporúča: