Čo je tabuľka viacerých množín v Teradata?
Čo je tabuľka viacerých množín v Teradata?

Video: Čo je tabuľka viacerých množín v Teradata?

Video: Čo je tabuľka viacerých množín v Teradata?
Video: Сознание и Личность. От заведомо мёртвого к вечно Живому 2024, Smieť
Anonim

MULTISET stoly – MULTISET stoly povoliť duplicitné hodnoty v tabuľky . Ak nie je uvedené v DDL tabuľky potom Teradata vytvorí tabuľky ako predvolená SET. SET tabuľky sila Teradata na kontrolu duplicitných riadkov pri každom vložení alebo aktualizácii nového riadku tabuľky.

Okrem toho, čo je vytvorenie tabuľky viacerých množín v Teradata?

MULTISET . SET. A MULTISET stôl umožňuje duplicitné riadky v súlade s normou ANSI/ISO SQL 2011. SET tabuľky nepovoľuje duplicitné riadky. Ak existujú obmedzenia jedinečnosti pre ľubovoľný stĺpec alebo skupinu stĺpcov v tabuľky definícia, potom tabuľky nemôže mať duplicitné riadky, aj keď je deklarovaný ako MULTISET.

Podobne, aký je rozdiel medzi množinou a multimnožinou v Teradata? Set Proti Multiset Tabuľka definovaná ako SET tabuľka neukladá duplicitné záznamy, zatiaľ čo MULTISET tabuľka môže ukladať duplicitné záznamy. Príkaz CREATE TABLE sa používa na vytváranie tabuliek v Teradata . Príkaz ALTER TABLE sa používa na pridanie alebo odstránenie stĺpcov z existujúcej tabuľky.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo je to multisetová volatilná tabuľka v Teradata?

Prchavá tabuľka je ako práca tabuľky v SAS je tam len pre konkrétnu reláciu. Teradata má 2 druhy tabuľky , jeden je nastavený tabuľky a ďalší je multisetový stôl . Set tabuľky nepovoľuje duplikáty na úrovni riadkov, kde multisetový stôl umožňuje duplikáty na úrovni riadkov.

Čo je volatilná tabuľka v Teradata?

In Teradata , môžeme vytvoriť niekoľko druhov Tabuľky ; jedným z nich je VOLATILE Tables . Prchavé tabuľky sa používajú na ukladanie niektorých údajov, ktoré sú špecifické pre reláciu a tieto údaje nemusíme ukladať trvalo. Po skončení relácie sa všetky údaje a tabuľky definícia sa stráca. Prchavé tabuľky použite SPOOL SPACE.

Odporúča: