Čo je AppleTalk?
Čo je AppleTalk?

Video: Čo je AppleTalk?

Video: Čo je AppleTalk?
Video: Надоедливый Апельсин 2024, Apríl
Anonim

AppleTalk ( vytváranie sietí ) AppleTalk je protokol LAN spoločnosti Apple Computer. Je zabudovaný do každého počítača Macintosh a uľahčuje komunikáciu medzi rôznymi produktmi Apple a inými produktmi prepojenými v sieťach LAN. AppleTalk poskytuje prístup k tlačovým a súborovým serverom, e-mailovým aplikáciám a iným sieťovým službám.

Ako teda môžem používať AppleTalk?

V ponuke Apple vyberte položku Ovládací panely a potom dvakrát kliknite AppleTalk . V AppleTalk na ovládacom paneli v ponuke Úpravy vyberte položku Používateľský režim. Kliknite na prepínač vedľa položky Rozšírené a potom kliknite na tlačidlo OK. V AppleTalk v okne ovládacieho panela kliknite na položku Možnosti.

Možno sa tiež pýtať, prečo je AppleTalk dôležitý? AppleTalk bol sieťovým protokolom pre Macintosh takmer tak dlho, ako existuje Macintosh. Poskytuje spôsob, akým môžu jednotliví používatelia zdieľať súbory prostredníctvom serverov AppleShare. Podporuje tiež zdieľanie tlačiarne a vzdialený prístup.

Čo je teda tlač AppleTalk?

AppleTalk je všeobecný názov skupiny sieťových protokolov, ktoré umožňujú automatickú konfiguráciu nastavení zdieľania súborov a tlač nastavenia pre sieťové zariadenia.

Kto vynašiel AppleTalk?

Počítač Apple

Odporúča: