Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql serverom?
Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql serverom?

Video: Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql serverom?

Video: Aký je rozdiel medzi MySQL a mysql serverom?
Video: PHP pre úplných začiatočníkov - 1. lekcia 2024, Apríl
Anonim

Môžete použiť mysql klientovi posielať príkazy komukoľvek mysql server ; na vzdialenom počítači alebo na vašom vlastnom. The mysql server sa používa na uchovávanie údajov a poskytovanie dotazovacieho rozhrania (SQL). The mysql - server balík umožňuje spustiť a MySQL server ktoré môžu hostiť viaceré databázy a spracovávať dotazy na tieto databázy.

Tiež sa pýtali, aký je rozdiel medzi SQL Server a MySQL?

SQL znamená Structured Query Language. Je to štandardný jazyk pre prístup a manipuláciu s databázami. MySQL je systém správy databáz, napr SQLServer , Oracle, Informix, Postgres atď. MySQL je RDMS (systém správy relačných databáz).

Používa SQL Server navyše MySQL? MySQL je k dispozícii iba v anglickom jazyku. MySQL podporuje mnoho platforiem v porovnaní s SQLserver . SQL server podporuje iba platformy Linux a Windows. SQL server syntax je jednoduchšie a ľahšie použitie.

A na čo sa používa server MySQL?

MySQL je voľne dostupný open source Relational Database Management System (RDBMS), ktorý používa Structured Query Language (SQL). SQL je najobľúbenejší jazyk na pridávanie, prístup a správu obsahu v databáze. Vyznačuje sa rýchlym spracovaním, overenou spoľahlivosťou, jednoduchosťou a flexibilitou použitie.

Koľko SQL je tam?

v podstate tam je jedna primárna SQL dialekt, že všetko SQL Implementácie RDBMS musia podporovať, a to je ANSI SQL . teraz tam boli aktualizované špecifikácie tohto jazyka; SQL -86, SQL -89, SQL -92, SQL :1999, SQL :2003 atď.

Odporúča: