Môžeme aktualizovať pohľad v Oracle?
Môžeme aktualizovať pohľad v Oracle?

Video: Môžeme aktualizovať pohľad v Oracle?

Video: Môžeme aktualizovať pohľad v Oracle?
Video: Полный курс React Query за час | TanStack Query v4 для начинающих 2024, Smieť
Anonim

odpoveď: A ZOBRAZIŤ v Oracle vzniká spojením jednej alebo viacerých tabuliek. Keď ty aktualizovať záznam(y) v a VYHLIADKA , to aktualizácie záznamy v podkladových tabuľkách, ktoré tvoria vyhliadka . Takže áno, ty môže aktualizovať údaje v an Oracle VIEW za predpokladu, že máte správne privilégiá k podkladu Oracle tabuľky.

Okrem toho, dá sa pohľad aktualizovať v Oracle?

Zobrazenia v Oracle môžu byť aktualizované za špecifických podmienok. to môcť byť zložité a zvyčajne sa neodporúča. Aktualizovateľné vyhliadka je jeden z vás môcť použiť na vloženie, aktualizovať alebo odstráňte riadky základnej tabuľky. Každý stĺpec v vyhliadka musí mapovať na stĺpec jednej tabuľky.

Podobne, môžeme vykonávať operácie DML na zobrazeniach v Oracle? Namiesto toho je v databáze uložený iba príkaz select. však pohľady môžu použiť a vykonávať operácie DML (Vložiť, aktualizovať a odstrániť). vy môcť vložte údaje do vyššie uvedených tabuliek pomocou viewswe práve vytvorili. A je to rovnaká syntax ako my slúži na vkladanie údajov do tabuliek.

Otázkou tiež je, či môžeme aktualizovať pohľad?

Obmedzenia zapnuté Aktualizuje sa Údaje cez zobrazenia. Ak vyhliadka obsahuje spojenia medzi viacerými tabuľkami, môžeš len vložiť a aktualizovať jednu stôl v vyhliadka , a môžeš riadky neodstraňujte. Môžeš priamo neupravujte údaje v zobrazeniach na základe zjednocovacích dopytov. Môžeš Neupravujte zobrazenia údajov, ktoré používajú príkazy GROUP BY alebo DISTINCT.

Môžete vložiť údaje do zobrazenia?

1 odpoveď. Ak používate vnútorné spoje, a vaše vyhliadka obsahuje všetky stĺpce v základných tabuľkách, potom váš vyhliadka možno aktualizovať. Avšak pre viacnásobnú aktualizáciu vyhliadka , VLOŽIŤ môže fungovať, ak sa vloží do jednej tabuľky. Mohli by ste si rozdeliť vložiť operácia viacnásobná VLOŽIŤ Vyhlásenia.

Odporúča: