Obsah:

Čo sú uložené procedúry v Oracle?
Čo sú uložené procedúry v Oracle?

Video: Čo sú uložené procedúry v Oracle?

Video: Čo sú uložené procedúry v Oracle?
Video: Event-driven workflows through the SQL stored procedure sp_invoke_external_rest_endpoint. 2024, Smieť
Anonim

Uložená procedúra v Oracle

Oracle databázový jazyk, PL/SQL , je vyrobené z uložené procedúry , ktoré vytvárajú aplikácie v rámci Oracle databázy. IT profesionáli používajú uložené programy v Oracle databázu správne napísať a otestovať kód a tieto programy sa stanú uložené procedúry raz zostavené

Ak to vezmeme do úvahy, kde sú uložené procedúry Oracle?

A uložená procedúra sa neprekompiluje pri každom volaní. Postupy môže byť uložené v databáze pomocou Oracle nástroje ako SQL*Plus. Vy vytvoríte zdroj pre postup pomocou textového editora a spustite zdroj pomocou SQL*Plus (napríklad s operátorom @).

na čo sa používajú uložené procedúry? Uložené procedúry môže vykonávať príkazy SQL, využívať podmienenú logiku, ako sú príkazy IF THEN alebo CASE, a konštrukty loppingu na vykonávanie úloh. A uložená procedúra je schopný zavolať druhému uložená procedúra . Uložená procedúra môžu byť veľmi užitočné, pretože môžu manipulovať s výsledkami SQL dotazov pomocou kurzorov.

Čo je to postup v Oracle s príkladom?

A postup je skupina PL/SQL výroky, ktoré môžete nazvať menom. Špecifikácia volania (niekedy nazývaná aj špecifikácia volania) deklaruje metódu Java alebo rutinu jazyka tretej generácie (3GL), takže ju možno volať z SQL a PL/SQL . Špecifikácia hovoru hovorí Oracle Databáza, ktorá metóda Java sa má vyvolať pri uskutočnení hovoru.

Aké sú postupy v DBMS?

"A postupy alebo funkcia je skupina alebo množina SQL a PL/ SQL výroky, ktoré vykonávajú špecifickú úlohu." Hlavný rozdiel medzi a postup a funkcia je, funkcia musí vždy vrátiť hodnotu, ale a postup môže alebo nemusí vrátiť hodnotu.

Odporúča: