Čo je Oracle_sid?
Čo je Oracle_sid?

Video: Čo je Oracle_sid?

Video: Čo je Oracle_sid?
Video: Игра в Кальмара в Реальной Жизни на $456,000! 2024, Smieť
Anonim

ORACLE_SID je premenná prostredia, ktorá identifikuje systémový identifikátor (SID) databázy.

Čo je to Sid v Oracle?

The Oracle ID systému ( SID ) sa používa na jednoznačnú identifikáciu konkrétneho databázy na systéme. Z tohto dôvodu nemôže mať viac ako jeden databázy s tým istým SID na počítačovom systéme. Pri použití RAC všetky inštancie patriace rovnakému databázy musí mať jedinečný SID.

Následne je otázkou, čo je $Oracle_home? ORACLE_HOME je adresár v súborovom systéme, kde je nainštalovaný softvér Oracle. Cesta k tomuto adresáru je uložená v premennej prostredia. Hodnota ORACLE_HOME sa bude líšiť podľa toho, kde máte nainštalovaný Oracle. Napríklad umiestnenie sqlplus.exe je vždy na ORACLE_HOME in a tnsnames.

Po druhé, kde je uložený Oracle_sid?

ORACLE_SID je uložené v registri. Všimnite si, že okolo znamienka rovnosti nie sú žiadne medzery. V systéme Windows je možné na definovanie použiť aj príkaz LOCAL ORACLE_SID.

Aký je názov globálnej databázy v oracle12c?

A názov globálnej databázy pozostáva z názov databázy a databázy domény. Zvyčajne, databázy doména je rovnaká ako sieťová doména, ale nemusí byť. The názov globálnej databázy jednoznačne odlišuje a databázy z akéhokoľvek iného databázy v rovnakej sieti.