Mám použiť oauth2 pre moje API?
Mám použiť oauth2 pre moje API?

Video: Mám použiť oauth2 pre moje API?

Video: Mám použiť oauth2 pre moje API?
Video: Джиз из бараньих шей. Рецепт Марат привез из Израиля. Мясо Сало курдюк в казане. 2024, Smieť
Anonim

2 odpovede. Je dobré, že chcete robiť odpočinok API v uzle. Ak sú však vaše údaje citlivé, napríklad údaje o súkromných používateľoch, musíte do nich vložiť nejakú vrstvu zabezpečenia API . tiež použitím OAuth alebo iné zabezpečenie založené na tokenoch vám môže pomôcť vybudovať lepšiu kontrolu povolení v rámci vašej používateľskej základne.

Navyše, ako funguje OAuth2 v REST API?

OAuth2 je preferovaná metóda overovania prístupu k API . OAuth2 umožňuje autorizáciu bez toho, aby externá aplikácia získala e-mailovú adresu alebo heslo používateľa. Namiesto toho externá aplikácia získa token, ktorý autorizuje prístup k účtu používateľa.

Po druhé, používa sa OAuth2 na autentifikáciu? OAuth 2.0 nie je Overenie protokol. Veľa zmätku pochádza zo skutočnosti, že OAuth je použité vo vnútri Overenie a vývojári uvidia komponenty OAuth a budú interagovať s tokom OAuth a predpokladajú, že jednoduchým použitím protokolu OAuth môžu Overenie.

Okrem vyššie uvedeného, mám použiť OAuth?

vy by mal iba použiť OAuth ak to skutočne potrebujete. Ak budujete službu tam, kde potrebujete použitie osobné údaje používateľa, ktoré sú uložené v inom systéme - použiť OAuth . Ak nie - možno budete chcieť prehodnotiť svoj prístup!

Čo je lepšie JWT alebo OAuth2?

JWT je jednoduchší ako SAML 1.1/2.0 a je podporovaný všetkými zariadeniami a je viac výkonnejší ako SWT (Simple Web Token). OAuth2 - OAuth2 vyriešiť problém, že používateľ chce získať prístup k údajom pomocou klientskeho softvéru, ako sú webové aplikácie založené na prehliadaní, natívne mobilné aplikácie alebo aplikácie pre stolné počítače.

Odporúča: