Ako môžem uvoľniť miesto na TempDB?
Ako môžem uvoľniť miesto na TempDB?

Video: Ako môžem uvoľniť miesto na TempDB?

Video: Ako môžem uvoľniť miesto na TempDB?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Použite a Príkaz DBCC SHRINKDATABASE na zmenšenie tempdb databázy. DBCC SHRINKDATABASE prijíma a parameter target_percent. Toto je a požadované percento voľné miesto ponechaný a databázový súbor po a databáza je zmenšená. Ak používate DBCC SHRINKDATABASE, možno budete musieť reštartovať SQL Server.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo sa stane, ak je tempdb plná?

Bez toho nič nefunguje TEMPDB . Ak ak sa príliš rozrastie, bude mať reťazovú reakciu nadol cez zvyšok databáz, vrátane dočasnej nepoužiteľnosti. Núdzovým riešením je vždy zastaviť a spustiť služby SQL Server. To spôsobuje TEMPDB prestavať na pôvodnú veľkosť.

Okrem toho, prečo je tempdb plná? Tempdb plná – bežný scenár Skončí to varovaním o mieste na disku a môže spôsobiť problémy so serverom. Keď mnohí správcovia databáz SQL Server považujú za veľmi ťažké zmenšiť ich tempdb , okamžite sa rozhodnú pre reštart servera. Vaše upozornenia na miesto na disku by sa tak zastavili a zastavili by sa aj problémy so serverom.

Len tak, čo zaberá priestor tempdb?

Tempdb sa používa na uchovávanie: dočasných užívateľských objektov, ktoré sú explicitne vytvorené, ako sú: globálne alebo lokálne dočasné tabuľky a indexy, dočasne uložené procedúry, premenné tabuľky, tabuľky vrátené vo funkciách s hodnotou tabuľky alebo kurzory. Interné objekty, ktoré vytvára databázový stroj.

Zmenšuje sa tempdb automaticky?

Áno, súbory SQL Server robiť nie automaticky zmenšiť . Zostávajú v rovnakej veľkosti, pokiaľ to výslovne neuvediete scvrknúť sa buď prostredníctvom SQL Server Management Studio alebo pomocou príkazu DBCC SHRINKFILE. Môžete to nastaviť v sekcii Súbory vlastností databázy alebo pomocou príkazu ALTER DATABASE.

Odporúča: