Čo sú to vybrané dotazy v QBE?
Čo sú to vybrané dotazy v QBE?

Video: Čo sú to vybrané dotazy v QBE?

Video: Čo sú to vybrané dotazy v QBE?
Video: Ирония судьбы, или С легким паром, 1 серия (комедия, реж. Эльдар Рязанов, 1976 г.) 2024, Smieť
Anonim

Znamenať " Dopyt Príkladom." QBE je funkcia, ktorá je súčasťou rôznych databázových aplikácií a poskytuje užívateľsky prívetivú metódu spustenia databázy otázky . Typicky bez QBE , používateľ musí napísať vstup príkazy pomocou správneho SQL (štruktúrovaný Dopyt Jazyk) syntax.

Týmto spôsobom, čo sú multitabuľkové QBE dotazy?

QBE bol vytvorený Moshe Zloofom v IBM v 70. rokoch súbežne s vývojom SQL. Je to grafika dopyt jazyk, v ktorom môžu používatelia zadávať príkazy do a tabuľky ako podmienky a príklady prvkov. Je to bežná funkcia vo väčšine databázových programov.

Okrem toho, aké sú rôzne typy dopytov? V databáze MySql je hlavne 6 typov dopytov.

  • Vytvorte tabuľku.
  • Vložte údaje.
  • Aktualizujte údaje.
  • Vymazať údaje.
  • Zmeniť stôl.
  • Zhodiť stôl.

Čo je potom nástroj QBE?

Dopyt podľa príkladu ( QBE ) je databázový dopytovací jazyk pre relačné databázy. Navrhol ho Moshé M. Je to prvý grafický dopytovací jazyk využívajúci vizuálne tabuľky, do ktorých by používateľ zadával príkazy, príklady prvkov a podmienok. Mnohé grafické front-endy pre databázy využívajú nápady z QBE dnes.

Čo je to dotaz v databáze?

A dopyt je žiadosť o údaje alebo informácie od a databázy tabuľky alebo kombinácie tabuliek. Tieto údaje môžu byť generované ako výsledky vrátené Structured Dopyt Jazyk (SQL) alebo ako obrázky, grafy alebo komplexné výsledky, napr. analýzy trendov z nástrojov na dolovanie údajov.

Odporúča: