Čo je RPC v jazyku Java?
Čo je RPC v jazyku Java?

Video: Čo je RPC v jazyku Java?

Video: Čo je RPC v jazyku Java?
Video: 💻 Java vs. JavaScript - Jaký je rozdíl? 2024, Smieť
Anonim

Diaľkové volanie procedúry ( RPC ) je medziprocesová komunikácia, ktorá umožňuje volanie funkcie v inom procese v lokálnom alebo vzdialenom počítači. Vzdialené vyvolanie metódy (RMI) je API, ktoré implementuje RPC v jazyku Java s podporou objektovo orientovaných paradigiem.

Podobne sa možno pýtať, na čo sa RPC používa?

Diaľkové volanie procedúry ( RPC ) je protokol, ktorý môže jeden program použiť na vyžiadanie služby od programu umiestneného v inom počítači v sieti bez toho, aby musel rozumieť podrobnostiam siete. Volanie procedúry je tiež niekedy známe ako volanie funkcie alebo volanie podprogramu. RPC používa model klient-server.

Tiež, čo znamená RPC? Diaľkové volanie procedúry

Po druhé, čo je RPC a ako funguje?

Ako RPC funguje . An RPC je analogický volaniu funkcie. Ako volanie funkcie, keď RPC sa volajúce argumenty prenesú do vzdialenej procedúry a volajúci čaká na odpoveď, ktorú vráti vzdialená procedúra. Klient vykoná volanie procedúry, ktorá odošle požiadavku na server a čaká.

Aký je rozdiel medzi RPC a REST?

ODPOČINOK najlepšie je opísať prácu so zdrojmi, kde as RPC je viac o akciách. ODPOČINOK znamená Representational State Transfer. teda ODPOČINOK môže používať HTTP pre všetky štyri operácie CRUD (vytvoriť/čítať/aktualizovať/vymazať). RPC sa v podstate používa na komunikáciu naprieč odlišný moduly na obsluhu požiadaviek používateľov.

Odporúča: