Čo je to zložitá veta v gramatike?
Čo je to zložitá veta v gramatike?

Video: Čo je to zložitá veta v gramatike?

Video: Čo je to zložitá veta v gramatike?
Video: 10 самых АТМОСФЕРНЫХ мест Дагестана. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК #Дагестан #ПутешествиеПоДагестану 2024, Apríl
Anonim

Zložité vety obsahovať nezávislú vetu a aspoň jednu závislú vetu. Nezávislá klauzula má schopnosť stáť samostatne ako a veta . Vždy to vytvára úplnú myšlienku. Závislá veta nemôže stáť samostatne, aj keď má podmet a sloveso.

Následne sa možno spýtať, čo je príkladom zložitej vety?

Príklady z Zložené vety Všimnite si, že závislá veta sa začína podraďovacou spojkou (slová ako odvtedy, pretože, kým) a že vetné členy sú oddelené čiarkou: Pretože opäť meškal, dostal by denný plat. Zatiaľ čo som vášnivý fanúšik basketbalu, preferujem futbal.

Tiež viete, čo je zložitý výraz v gramatike? V tradičnom gramatika , a komplexné veta je veta, ktorá obsahuje samostatnú vetu (alebo hlavnú vetu) a aspoň jednu závislú vetu. Inak povedané, a komplexné veta sa skladá z hlavnej vety s jednou alebo viacerými závislými vetami, ktoré sú k nej pripojené vhodnou spojkou alebo zámenom.

Podobne sa kladie otázka, aká je definícia zložitej vety a príkladov?

A zložitá veta má jednu nezávislú vetu a aspoň jednu závislú vetu. Toto znamená že vetné členy nie sú rovnaké, používajú koordinačnú spojku, ktorá mení poradie jednej alebo viacerých vetných členov tak, aby boli menej rovnaké. Pre príklad ; Môj otec sa zasmial, keď som povedal vtip.

Čo je zložitá vetná štruktúra?

A zložitá veta pozostáva z jednej nezávislej vety a jednej alebo viacerých vedľajších viet. A zložitá veta možno vytvoriť pridaním neúplnej myšlienky k úplnej myšlienke. Dá sa vytvoriť aj tak, že si vezmete dve jednoduché vety a urobiť z jedného vedľajšiu vetu.

Odporúča: