Čo je to server metadát?
Čo je to server metadát?

Video: Čo je to server metadát?

Video: Čo je to server metadát?
Video: IT Ráno #2 MS SQL Server - Proč je dobré znát metadata MS SQL Serveru - Vladimír Mužný 2024, Smieť
Anonim

A server metadát je centralizované úložisko, ktoré ukladá, spravuje a dodáva metaúdaje pre aplikácie SAS v rámci organizácie. Keďže ide o centrálnu inštanciu, všetci používatelia môžu profitovať z konzistentných údajov. Predvolený port pre server metadát je 8561.

Podobne sa možno pýtať, aké sú niektoré príklady metadát?

Niekoľko príkladov základných metaúdaje sú autor, dátum vytvorenia, dátum úpravy a veľkosť súboru. Metadáta sa používa aj pre neštruktúrované údaje, ako sú obrázky, videá, webové stránky, tabuľky atď. Webové stránky často zahŕňajú metaúdaje vo forme meta tagov.

Podobne, aké sú tri typy metadát? Na druhej strane NISO rozlišuje medzi tromi typmi metadát: popisný štrukturálne a administratívne. Opisný metadáta sa zvyčajne používajú na zisťovanie a identifikáciu, ako informácie na vyhľadávanie a lokalizáciu objektu, ako je názov, autor, predmety, kľúčové slová, vydavateľ.

Možno sa tiež spýtať, čo je SAS Metadata Server?

The Server metadát SAS je viacužívateľský server ktorá slúži metaúdaje z jedného alebo viacerých Metadáta SAS Úložiská do všetkých SAV Klientske aplikácie Intelligence Platform vo vašom prostredí. The Server metadát SAS umožňuje centralizované ovládanie, aby všetci používatelia mali prístup ku konzistentným a presným údajom.

Aká je úloha metadát?

Metadáta sú údaje o údajoch, Metadáta slúži mnohým dôležitým účelom, ako je popis údajov, prehliadanie údajov, prenos údajov atď metaúdaje má dôležité úlohu v riadení digitálnych zdrojov. Metadáta znamená strojovo zrozumiteľné informácie na identifikáciu, lokalizáciu alebo popis webových zdrojov.

Odporúča: