Čo je virtuálny stĺpec v Oracle?
Čo je virtuálny stĺpec v Oracle?

Video: Čo je virtuálny stĺpec v Oracle?

Video: Čo je virtuálny stĺpec v Oracle?
Video: ELK: Elasticsearch, logstash, beats (Часть 1) / Java Tech Talk 2024, Smieť
Anonim

Úvod do virtuálny stĺpec Oracle

A virtuálny stĺpec je stôl stĺpec ktorých hodnoty sa vypočítavajú automaticky pomocou iných stĺpec hodnoty, alebo iný deterministický výraz. Ak vynecháte typ údajov, virtuálny stĺpec prevezme dátový typ výsledku výrazu.

Tiež sa pýtali, čo je virtuálny stĺpec v SQL?

V relačných databázach a virtuálny stĺpec je stôl stĺpec ktorých hodnota sa automaticky vypočíta pomocou iného stĺpci hodnoty, alebo iný deterministický výraz.

Podobne, čo je skrytý stĺpec v Oracle? Skryté stĺpce sú stĺpci ktoré existujú v tabuľke, ale nemožno ich vybrať. Sú na to rôzne dôvody Oracle môže vytvoriť a skrytý stĺpec -- dva z najbežnejších dôvodov sú. Keď stĺpec je označený ako nepoužitý, ale nespadol, je skryté.

Môžeme teda vytvoriť index na virtuálnom stĺpci v Oracle?

Virtuálne stĺpce môžu použiť v klauzule WHERE príkazu UPDATE a DELETE, ale oni môcť nemôže byť zmenené DML. Oni môcť použiť ako kľúč oddielu virtuálny stĺpec založené rozdelenie. Indexy môžu byť vytvorené na nich. Ako vy mohol tušiť, orákulum by vytvoriť na základe funkcie indexy ako tvoríme na normálnych stoloch.

Čo je stĺpec identity v Oracle?

Úvod do stĺpec identity Oracle The stĺpec identity je veľmi užitočný pre náhradný primárny kľúč stĺpec . Keď vložíte nový riadok do stĺpec identity , Oracle automaticky vygeneruje a vloží sekvenčnú hodnotu do stĺpec . Ak uvediete hodnotu, Oracle vloží túto hodnotu do stĺpec identity.

Odporúča: