Je otvorený zdrojový kód zadarmo?
Je otvorený zdrojový kód zadarmo?

Video: Je otvorený zdrojový kód zadarmo?

Video: Je otvorený zdrojový kód zadarmo?
Video: Why I Choose Free And Open Source Software 2024, Apríl
Anonim

Takmer všetko softvér s otvoreným zdrojovým kódom je slobodný softvér , ale sú aj výnimky. Najprv nejaké opensource licencie sú príliš obmedzujúce, takže nespĺňajú podmienky zadarmo licencií. Napríklad, Otvorené Watcom“je neslobodný, pretože jeho licencia neumožňuje vytvoriť upravenú verziu a použiť ju súkromne.

Týmto spôsobom, čo je otvorený zdrojový kód?

1) Vo všeobecnosti open source sa vzťahuje na akýkoľvek program, ktorého zdrojový kód je k dispozícii na použitie alebo úpravu podľa toho, ako to používatelia alebo iní vývojári považujú za vhodné. Open source softvér sa zvyčajne vyvíja ako verejná spolupráca a je voľne dostupný.

Okrem vyššie uvedeného, je to open source alebo open source? Open source produkty obsahujú povolenie na používanie zdroj kód, konštrukčné dokumenty alebo obsah produktu. Najčastejšie sa odkazuje na otvorené - zdroj model, v ktorom otvorené - zdroj softvér alebo iné produkty sú vydané pod a otvorené - zdroj licencia ako súčasť otvorené - zdroj -pohyb softvéru.

V tejto súvislosti, čo znamená slobodný softvér s otvoreným zdrojovým kódom?

Skratka pre zadarmo alebo Softvér s otvoreným zdrojom . FOSS programy sú tie, ktoré majú licencie, ktoré umožňujú používateľom voľne spúšťať program na akýkoľvek účel, upravovať program tak, ako chcú, a tiež voľne šíriť kópie buď pôvodnej verzie alebo svojej vlastnej upravenej verzie.

Je GitHub open source?

Hostená služba GitHub .com je zadarmo opensource projektov a zásadne sa to zlepšilo opensource spolupráce. Ale softvér GitHub služba je založená na je uzavretá zdroj . GitHub hostí najviac open source projekty, ale lode zatvorené zdroj softvér.

Odporúča: