Čo je to Java Iterable?
Čo je to Java Iterable?

Video: Čo je to Java Iterable?

Video: Čo je to Java Iterable?
Video: Stream Api vs Foreach vs Iterator [Java Performance Test] 2024, Apríl
Anonim

The Java Iterable rozhranie ( java . lang. Iterovateľné ) je jedným z koreňových rozhraní Java Collections API. Trieda, ktorá implementuje Java Iterable rozhranie je možné iterovať pomocou Java pre každú slučku. Iteráciou mám na mysli, že jej vnútorné prvky možno opakovať.

Tiež vedieť, čo je iterovateľné?

An iterovateľné je objekt, ktorý má metódu _iter_, ktorá vracia iterátor, alebo ktorá definuje metódu _getitem_, ktorá môže prijímať sekvenčné indexy začínajúce od nuly (a vyvoláva chybu IndexError, keď už indexy nie sú platné). Takže an iterovateľné je objekt, z ktorého môžete získať iterátor.

Okrem toho, je sada iterovateľná Java? The Set rozhranie implementuje Java Iterable rozhranie. To je dôvod, prečo môžete opakovať prvky a Set pomocou slučky pre každého.

Čo je v tejto súvislosti iterovateľné a iterovateľné v Jave?

An Iterovateľné predstavuje kolekciu, ktorú možno prechádzať. Implementácia Iterovateľné rozhranie umožňuje objektu využívať pre každú slučku. Robí to interným volaním iterátor () metóda na objekte. The iterátor () metóda vracia an Iterátor ktoré potom možno použiť na iteráciu objektu tejto triedy.

Aká je požadovaná metóda iterovateľného rozhrania?

The iterovateľné rozhranie je veľmi jednoduchý -- je len jeden metóda implementovať: Iterator(). Keď trieda implementuje Iterovateľné rozhranie , hovorí ostatným triedam, že môžete získať objekt Iterator, ktorý môžete použiť na iteráciu (t. j. na prechádzanie) údajmi v objekte.

Odporúča: