Čo je ODBC a Oledb v QlikView?
Čo je ODBC a Oledb v QlikView?

Video: Čo je ODBC a Oledb v QlikView?

Video: Čo je ODBC a Oledb v QlikView?
Video: QlikView migration to Qlik Sense - why and how? 2024, Marec
Anonim

OLEDB je nástupcom ODBC , súbor softvérových komponentov, ktoré umožňujú a QlikView na pripojenie k back-endu, ako je SQL Server, Oracle, DB2, mySQL atď. V mnohých prípadoch OLEDB komponenty ponúkajú oveľa lepší výkon ako staršie ODBC.

Tiež viete, čo je lepšie OLE DB alebo ODBC?

Navyše, OLE DB je všeobecnejší v tom, že zahŕňa ODBC funkčnosť. Technicky vzaté, ODBC (Open Database Connectivity) je navrhnutý tak, aby poskytoval prístup predovšetkým k údajom SQL v prostredí s viacerými platformami. Pretože existuje medziľahlé spojenie, ODBC dopyty môžu byť pomalšie ako OLE DB otázky.

Navyše, je OLE DB rýchlejší ako ODBC? 2- OLE DB je viac rýchlejšie ako ODBC Microsoft ADO, OL DB , a ODBC Komponenty MDAC. Vývojári môžu použiť ktorýkoľvek z komponentov MDAC ( ODBC , OLE DB a ADO) na pripojenie k niekoľkým relačným a nerelačným dátovým úložiskám.

Následne si možno položiť otázku, čo je Oledb a ODBC?

ODBC je technologicky agnostický otvorený štandard podporovaný väčšinou dodávateľov softvéru. OLEDB je technologicky špecifické API od Microsoftu z éry COM (COM bol komponent a technológia interoperability pred. NET)

Na čo sa používa OLE DB?

OLE DB (Prepojenie a vkladanie objektov, Databáza , niekedy písaný ako OLEDB alebo OLE - DB ), API navrhnuté spoločnosťou Microsoft, umožňuje prístup k údajom z rôznych zdrojov jednotným spôsobom. API poskytuje sadu rozhraní implementovaných pomocou Component Object Model (COM); inak to nesúvisí OLE.

Odporúča: