Obsah:

Čo je virtuálny hosting v Linuxe?
Čo je virtuálny hosting v Linuxe?

Video: Čo je virtuálny hosting v Linuxe?

Video: Čo je virtuálny hosting v Linuxe?
Video: Host multiple websites on one server | Setup Apache Virtual Hosts on Ubuntu 2024, Smieť
Anonim

Virtuálny hosting je metóda pre hosting viacero webových stránok na jednom stroji. Existujú dva typy virtuálny hosting : Na základe mena virtuálny hosting a založené na IP virtuálny hosting . Na základe IP virtuálny hosting je technika na aplikovanie rôznych smerníc na základe IP adresy a portu, na ktorom je požiadavka prijatá.

Otázkou tiež je, ako funguje virtuálny hostiteľ?

Virtuálne hosting je metóda pre hosťovanie viacerých doménových mien (s oddeleným spracovaním každého názvu) na jednej server (alebo skupina serverov). To umožňuje jeden server na zdieľanie svojich prostriedkov, ako sú pamäť a cykly procesora, bez toho, aby všetky poskytované služby vyžadovali ich používanie hostiteľ názov.

Možno sa tiež opýtať, kde je súbor virtuálnych hostiteľov? V predvolenom nastavení na systémoch Ubuntu Apache Virtuálni hostitelia konfigurácia súbory sú uložené v adresári /etc/apache2/sites-available a možno ich povoliť vytvorením symbolických odkazov na adresár /etc/apache2/sites-enabled.

Navyše, čo je virtuálny hostiteľský server?

Často skrátené vhost , a virtuálny hostiteľ je poskytovateľom webových služieb, ktoré zahŕňajú server funkcie a služby internetového pripojenia. A virtuálny hostiteľ je často používaný spoločnosťami alebo jednotlivcami, ktorí nechcú kupovať a udržiavať svoj vlastný web serverov a internetové pripojenia.

Ako vytvorím virtuálneho hostiteľa?

Konfigurácia virtuálnych hostiteľov založených na názve

  1. Nainštalujte webový server Apache. Uistite sa, že máte nainštalovaný webový server Apache.
  2. Vytvorte webový adresár pre každého hostiteľa.
  3. Vytvorte ukážkové webové stránky pre každého hostiteľa.
  4. Vytvorte konfiguračný súbor pre každého hostiteľa.
  5. Povoliť konfiguračné súbory virtuálneho hostiteľa.
  6. Otestujte virtuálnych hostiteľov.

Odporúča: