Čo je interné DTD a externé DTD?
Čo je interné DTD a externé DTD?

Video: Čo je interné DTD a externé DTD?

Video: Čo je interné DTD a externé DTD?
Video: solution Exercice DTD 2024, Smieť
Anonim

A DTD sa označuje ako an interné DTD ifelements sú deklarované v súboroch XML. Odkazovať na to ako interné DTD , samostatný atribút v deklarácii XML musí byť nastavený na áno. To znamená, že vyhlásenie funguje nezávisle od externé zdroj.

Navyše, čo je externé DTD?

An externé DTD je ten, ktorý sa nachádza v samostatnom dokumente. Ak chcete použiť externé DTD , musíte naň vytvoriť odkaz zo svojho dokumentu XML zadaním URI súboru DTD súbor. Tento URI je zvyčajne vo forme adresy URL.

čo je DTD a jeho typy? Dokument typu definícia ( DTD ) je súbor deklarácií značiek, ktoré definujú dokument typu pre značkovací jazyk rodiny aSGML (GML, SGML, XML, HTML). Definuje štruktúru dokumentu so zoznamom overených prvkov a atribútov. A DTD môžu byť deklarované ako inline v XMLdocumente alebo ako externý odkaz.

Po druhé, aké sú dva typy DTD?

Existujú dva typy externých DTD :súkromné a verejné. Pravidlá: Ak sú v dokumente XML použité nejaké prvky, atribúty, orentity, na ktoré sa odkazuje alebo sú definované v externom dokumente DTD , standalone="no" musí byť zahrnuté v XML deklarácii.

Aký je príklad DTD?

A DTD definuje značky a atribúty používané v dokumente anXML alebo HTML. Akékoľvek prvky definované v a DTD môžu byť použité v týchto dokumentoch spolu s preddefinovanými značkami a atribútmi, ktoré sú súčasťou každého značkovacieho jazyka. Nasledujúce isan príklad z a DTD používa sa na definovanie automobilu:<!

Odporúča: