Aká je výhoda RAID?
Aká je výhoda RAID?

Video: Aká je výhoda RAID?

Video: Aká je výhoda RAID?
Video: Full Video: Sanu Ek Pal Chain Song | Raid | Ajay Devgn | Ileana D'Cruz | Raid In Cinemas Now 2024, Smieť
Anonim

Zlepšuje výkon umiestnením údajov na viacero diskov. Operácie vstupu/výstupu (I/O) sa môžu vyváženým spôsobom prekrývať a znižuje to riziko straty všetkých údajov v prípade zlyhania jedného disku. RAID úložisko používa viacero diskov, aby sa zabezpečila odolnosť voči chybám a zvýšila sa kapacita úložiska systému.

Aké sú výhody RAID?

RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) je systém vyvinutý, v rámci ktorého sú dva alebo viac diskov spolu fyzicky prepojené, aby vytvorili jedno logické úložné zariadenie s veľkou kapacitou, ktoré ponúka množstvo výhod v porovnaní s konvenčnými pevnými diskami: vynikajúci výkon. zlepšená odolnosť. nižšie náklady.

Podobne, aká je výhoda RAID 5? The výhody RAID 5 primárne pochádzajú z jeho kombinovaného použitia diskového pruhovania a parity. Striping je proces ukladania po sebe nasledujúcich segmentov údajov naprieč rôznymi úložnými zariadeniami a umožňuje lepšiu priepustnosť a výkon. Samotné rozkladanie disku však nerobí pole odolné voči chybám.

Aké sú výhody a nevýhody RAID 1?

RAID 1 – zrkadlenie

Výhody a nevýhody RAID 1
Výhody Nevýhody
Je to jednoduchá a ľahko implementovateľná technológia Využiteľná kapacita dátového úložiska je len polovica celkovej kapacity disku, pretože dáta sú nadbytočné.

Aká je výhoda RAID 0?

Hlavná výhoda RAID 0 a rozloženia disku je vylepšená výkon . Napríklad rozloženie údajov na troch pevných diskoch by poskytlo trojnásobok šírky pásma jedného disku. Ak každá jednotka beží rýchlosťou 200 vstupných/výstupných operácií za sekundu, skladanie diskov by sprístupnilo až 600 IOPS na čítanie a zápis údajov.

Odporúča: