Ako používate príkazy IF v Pythone?
Ako používate príkazy IF v Pythone?

Video: Ako používate príkazy IF v Pythone?

Video: Ako používate príkazy IF v Pythone?
Video: DeepFloyd IF By Stability AI - Is It Stable Diffusion XL or Version 3? We Review and Show How To Use 2024, Smieť
Anonim

In Python , Ak Vyhlásenie je použité rozhodovanie. Spustí iba telo kódu keď IF vyhlásenie je pravda. Kedy chcete ospravedlniť jednu podmienku, zatiaľ čo druhá podmienka nie je pravdivá, potom vy použitie " ak vyhlásenie ". Riadok kódu 8: Premenná st je nastavená na "x je menšie ako y."

Podobne sa možno pýtať, čo je to vyhlásenie IF THEN?

Časť po " ak ": máte dobré známky - nazýva sa to hypotéza a časť po " potom " - dostanete sa na dobrú vysokú školu - sa nazýva záver. Hypotézy, po ktorých nasleduje záver, sa nazývajú záver Ak - potom vyhlásenie alebo podmienku vyhlásenie.

Okrem vyššie uvedeného, čo je vnorený príkaz IF? Blok kódu, ktorý nasleduje po inom vyhlásenie sa vykoná ako podmienka prítomná v ak vyhlásenie je falošný. vnorené - ak . A vnorené ak je ifstatement to je cieľ iného ak vyhlásenie . Vnorené príkazy if znamená an ak vyhlásenie vnútri iného ak vyhlásenie.

Čo sú teda kontrolné príkazy v pythone?

Kontrolné príkazy v pythone sú zvyknutí ovládanie poradie vykonávania programu na základe hodnôt a logiky. Python nám ponúka 3 typy Kontrolné výkazy : Ďalej. Prestávka.

Čo je prevrátená hodnota výroku?

Inverzne podmienečného. Negácia hypotézy aj záveru kondicionálu vyhlásenie . Napríklad, inverzný z „Ak prší, tráva je mokrá“je „Ak neprší, tráva nie je mokrá“. Poznámka: Rovnako ako v príklade môže byť výrok pravdivý, ale je inverzný môže byť falošný. Pozri tiež.

Odporúča: