Čo je typ OData?
Čo je typ OData?

Video: Čo je typ OData?

Video: Čo je typ OData?
Video: О невесте Димаша (SUB) 2024, Smieť
Anonim

Open Data Protocol ( OData ) je protokol pre prístup k údajom založený na základných protokoloch, ako je HTTP, a bežne akceptovaných metodológiách, ako je REST pre web. Existujú rôzne druhov knižníc a nástrojov možno použiť na konzumáciu OData služby.

Následne si možno položiť otázku, čo znamená OData?

OData , skratka pre Open Data Protocol, definuje protokol na dopytovanie a aktualizáciu údajov s využitím existujúcich webových protokolov. OData je protokol založený na REST na dopytovanie a aktualizáciu údajov a je postavený na štandardizovaných technológiách, ako sú HTTP, Atom/XML a JSON.

Podobne, aký je rozdiel medzi OData a mydlom? OData webové služby OData služby sú nenáročné a na funkcie sa často odkazuje priamo v URI. Zatiaľ čo SOAP webové služby odhaľujú dokument WSDL, OData webové služby odhaľujú EDMX dokument obsahujúci metadáta pre všetky publikované webové služby.

Tiež viete, čo je OData v4?

Open Data Protocol ( OData ) je protokol na prístup k údajom pre web. OData poskytuje jednotný spôsob dotazovania a manipulácie s množinami údajov prostredníctvom operácií CRUD (vytváranie, čítanie, aktualizácia a mazanie). Tento tutoriál ukazuje, ako vytvoriť OData v4 koncový bod, ktorý podporuje operácie CRUD.

Čo je OData v REST API?

OData (Open Data Protocol) je štandard OASIS, ktorý definuje najlepšie postupy pre vytváranie a spotrebu RESTful API . The OData metadáta, strojovo čitateľný popis dátového modelu API , umožňuje vytvárať výkonné generické klientske proxy a nástroje.

Odporúča: