Na čo je vzor návštevníka dobrý?
Na čo je vzor návštevníka dobrý?

Video: Na čo je vzor návštevníka dobrý?

Video: Na čo je vzor návštevníka dobrý?
Video: TOP 4 LIDÉ Z BUDOUCNOSTI, KTEŘÍ NÁS PŘIŠLI VAROVAT 2024, Smieť
Anonim

The vzor návštevníka je užitočné keď chcete spracovať dátovú štruktúru obsahujúcu rôzne druhy objektov a na každom z nich chcete vykonať špecifickú operáciu v závislosti od jeho typu.

Okrem toho, čo je vzor návštevníka v jazyku Java?

Návštevník v Java . Návštevník je behaviorálny dizajn vzor čo umožňuje pridávanie nových správaní do existujúcej hierarchie tried bez zmeny akéhokoľvek existujúceho kódu. Prečo nie je možné návštevníkov jednoducho nahradiť preťažením metódy, prečítajte si v našom článku Návštevník a dvojité odoslanie.

Podobne, prečo by ste vytvorili abstraktnú triedu, ak nemôže mať žiadne skutočné inštancie? Toto je označené s a abstraktné kľúčové slovo. Dedenie triedy musia poskytnúť implementáciu ak oni nie sú abstraktné sami. vy nemôže vytvoriť an príklad z an abstraktná trieda pretože to nemá kompletná implementácia. Ak áno , to nemal by byť označený abstraktné na prvom mieste.

Aké je teda použitie dizajnových vzorov?

Dizajnové vzory sú pokyny používané vývojármi na riešenie bežných štrukturálnych problémov, s ktorými sa často stretávajú pri stavbe aplikácie . Títo vzory zvýšiť čitateľnosť kódu a znížiť množstvo zmien kódu v zdrojovom kóde vždy, keď potrebujete opraviť chybu alebo pridať novú funkciu.

Čo je to strategický vzor v Jave?

Stratégia v Java . Stratégia je behaviorálny dizajn vzor ktorý premieňa súbor správania na objekty a robí ich zameniteľnými v rámci pôvodného kontextu objektu. Pôvodný objekt, nazývaný kontext, obsahuje odkaz na a stratégie objekt a deleguje ho na vykonanie správania.

Odporúča: