Čo je SOA a API?
Čo je SOA a API?

Video: Čo je SOA a API?

Video: Čo je SOA a API?
Video: О каких вещах умолчал Герман Титов после того, как слетал в Космос? 2024, Smieť
Anonim

An API je rozhranie, ktoré komponent/služba odhaľuje, aby s ním ostatné komponenty mohli komunikovať. API = akýkoľvek spôsob komunikácie odhalený softvérovým komponentom. SOA = súbor princípov podnikovej architektúry na riešenie problémov škálovateľnosti rozdelením zodpovednosti na služby.

Tiež viete, je REST API SOA?

Rozdiel medzi API a SOA Zatiaľ čo API sú všeobecne spojené s ODPOČINOK /JSON a SOA je spojená s XML a SOAP, SOA je viac ako len protokol. SOA je skratka pre „architektúru orientovanú na služby“a je to najlepší architektonický postup pri vytváraní oddelených aplikácií a podporuje opätovné použitie služieb.

Tiež viete, čo je architektúra riadená API? API riadená architektúra umožňuje vývojárom sústrediť sa na obchodnú logiku namiesto toho, aby sa museli starať o štruktúrovanie aplikácie. Počiatočné API štruktúra je všetko, čo je potrebné naplánovať, potom každý tím pokračuje a rozvíja jednotlivca API . To tiež výrazne znižuje čas vývoja.

Otázkou tiež je, čo je príklad SOA?

Architektúra orientovaná na služby ( SOA ) je evolúciou distribuovaných výpočtových systémov založených na vzore návrhu požiadavka/odpoveď pre synchrónne a asynchrónne aplikácie. Pre príklad , službu je možné implementovať buď v. Net alebo J2EE a aplikácia využívajúca službu môže byť na inej platforme alebo jazyku.

Čo je rozhranie SOA?

The SOA Používateľ Rozhranie sleduje architektonický vzor MVC (Model View Controller). SOA aplikácie poskytujú vrstvu modelu a používateľ Rozhrania zaberajú vrstvu zobrazenia. Prostredia hosťujúce komponenty v SOA prístup sú abstrahované ako kontajnery, ktoré poskytujú infraštruktúrne služby.

Odporúča: