Čo je súbežnosť v Entity Framework?
Čo je súbežnosť v Entity Framework?

Video: Čo je súbežnosť v Entity Framework?

Video: Čo je súbežnosť v Entity Framework?
Video: Entity Relationship Diagram (ERD) Tutorial and EXAMPLE 2024, Apríl
Anonim

Súbeh Vedenie v Entity Framework Core. Súbeh konflikty nastanú, keď jeden používateľ načíta súbor subjektov údaje za účelom ich úpravy a potom ich aktualizuje iný používateľ subjektov údaje pred zápisom zmien prvého používateľa do databázy.

Podobne, ako Entity Framework spracováva súbežnosť?

Entity Framework podporuje optimistov súbežnosť predvolene. EF šetrí an subjekt údaje do databázy za predpokladu, že rovnaké údaje sa odvtedy nezmenili subjekt bol naložený. Ak zistí, že sa údaje zmenili, potom výnimka je hodíte a musíte vyriešiť konflikt predtým, ako sa ho pokúsite znova uložiť.

Čo je to režim výhier klienta a výhry obchodu v súbežnosti Entity Framework? In obchod vyhráva / databáza vyhráva údaje zo servera sa načítajú do vášho subjekt predmety. Klient vyhráva je opakom uložené výhry , údaje z subjekt objekt sa uloží do databázy. Musíme použiť metódu „Obnoviť“. entitný rámec kontext a na to musíme použiť enum „RefreshMode“.

Vzhľadom na to, čo myslíte pod pojmom súbežnosť?

Súbeh je schopnosť databázy umožniť viacerým používateľom ovplyvniť viacero transakcií. Toto je jedna z hlavných vlastností, ktorá oddeľuje databázu od iných foriem ukladania údajov, ako sú tabuľky. Schopnosť ponúknuť súbežnosť je jedinečný pre databázy.

Ako webové rozhranie API spracováva súbežnosť?

Ako zvládnuť súbežnosť v ASP. NET Core Web API . Vytvorte prázdny projekt a aktualizujte triedu Startup, aby ste pridali služby a middleware pre MVC. Na ukážku pridajte ovládač s GET a PUT súbežnosť . Pošlite požiadavku GET a sledujte hlavičku ETag (pomocou Postmana).

Odporúča: